Artikel

Vacchi om Vättern Bike Games: ”Gillar blandningen”

2017-10-06


Premiären av Vättern Bike Games är i gång. Ett evenemang som uppskattas av profilen Roberto Vacchi, som är speaker under fredagens cyclocross.
   – Jag hoppas folk förstår hur stort det här kan bli, säger Vacchi innan start.

Rösten är välbekant. Det finns nog ingen svensk som är mer kopplad till cykelsporten än Roberto Vacchi. Och även om han kanske mest relaterad till landsvägscykling har han bra koll även på andra cykelsporter.
–  Jag attraheras ju av cykling som sådan och är ganska bekant med de flesta cykelgrenarna. Är väl ingen specialist på någon av de här direkt. Men på vintern följer jag cyclocrossen en del och så känner jag Martin Söderström (slopestylestjärna) lite grann och försöker följa hur det går för honom, säger Roberto Vacchi.

Under den senaste tiden har antal tävlingscyklister minskat. Därför tror Vacchi att evenemang som Vättern Bike Games kan vara ett sätt att ändra på det.
– Jag gillar blandningen av allting. Det är viktigt att ha häftiga arrangemang och samla alla. Man kan bli sugen på att testa nytt. Det är bra, inte minst för ungdomar att få se alla sporter som slopestyle bland annat. Och börjar man cykla, är det svårt att sluta. Det ena ger det andra.
– Sedan tycker jag lagtävlingen är spännande. Det är en liten nyhet och skulle kunna attrahera hur mycket folk som helst. Det passar väldigt många människor och inte bara elit eller elitmotionären. Det är kul med mixen.

Hur ser du på framtiden för Vättern Bike Games?
– Det gäller att ha tålamod. Vätternrundan har lagt ner mycket kraft och tid och jag hoppas att folk förstår hur stort det här kan bli.

Fredagen blir dock den enda dagen han tillbringar på Dunteberget för den här gången. Under lördagen ska han nämligen åka till Stockholm för att vara speaker på Sveriges VM-kvalmatch i fotboll mot Luxemburg.
– Det är som det är, man kan inte vara överallt. Men jag är glad att vara här i alla fall, avslutar Roberto.

Text och foto: Pierre Henriksson