Temperaturen är hög inför Vättern Bike Games 2023. Den 30 september är det dags för en ny cykelfest i Motala. Temperaturen är hög inför Vättern Bike Games 2023. Den 30 september är det dags för en ny cykelfest i Motala.
Team Challenge och Minivättern MTB med Skoj med Hoj äger rum på Bondebacka. Där är tävlingscentret, tältbyn och aktivitetsområdet förlagd precis intill Runtradiomuseet. Team Challenge och Minivättern MTB med Skoj med Hoj äger rum på Bondebacka. Där är tävlingscentret, tältbyn och aktivitetsområdet förlagd precis intill Runtradiomuseet.
På kvällen förflyttas evenemanget till Lokverkstan där acionspäckade Last One Standing tar över innan hela Vättern Bike Games avslutas med festlig afterbike. På kvällen förflyttas evenemanget till Lokverkstan där acionspäckade Last One Standing tar över innan hela Vättern Bike Games avslutas med festlig afterbike.
Artikel

Temperaturen ökar inför Vättern Bike Games

2023-09-07

Nu börjar pulsen höjas. Med bara veckor kvar till Vätternrundans höstarrangemang Vättern Bike Games trillar anmälningarna in i strid ström.
    – Vi ser fram emot en härlig dag, en riktigt folk- och cykelfest, säger Lisa Jensen, Vätternrundan.

Den 30 september är det åter dags för Vättern Bike Games, arenatävlingen i Motala som inleder cykelhösten på allra häftigaste sätt. Den populära MTB-lagtävlingen Team Challenge, som har funnits med sedan starten, är så klart en av höjdpunkterna på programmet. Liksom utslagstävlingen Last One Standing – som gjorde premiärsuccé i fjol.

En nyhet för i år är däremot att hela arrangemanget samlas under en dag. Först är det fullt ös från tidig morgon på friluftsområdet Bondebacka, där Team Challenge och Minivättern MTB äger rum. Det följs av såväl den actionspäckade sprinttävlingen som after bike i Lokverkstan under kvällen.
    – I stället för att ha det utspritt över två dagar tror vi att det här skapar en ännu större happening. En heldag med underbar cykling som avföljs av en stor fest. Det kan väl inte bli bättre? säger Lisa Jensen.

Prisutdelning och stor afterbike på Lokverkstan

På Lokverkstan sker också prisutdelning från loppen tidigare under dagen. En prisutdelning som inte bara belönar de snabbaste åkarna i Team Challenge.
    – Vi har satsat på lite mer kringtävlingar. Tidigare har det bara varit mest kreativa lagtält. I år delar vi också ut pris till roligast outfit, snabbast varv och bästa hejarklack.

Till Team Challenge har anmälningarna rullat på bra. Även om det inte är på samma nivåer som före pandemin är det fler än vid samma tidpunkt förra året.
    – Ett positivt tecken är att det är många lag som kommer tillbaka från tidigare år. Men det har också kommit till nya. Vi känner att vi har hittat ett bra tävlingsupplägg, där det uppskattas att tävla i lag med alltifrån kompisar och kollegor till släktingar.

Ny plats

Lisa Jensen kan också avslöja lite andra nyheter uppe på Bondebacka.
    – Vi har möblerat om lite på området. Vi har flyttat starten, som i år kommer att vara på ett annat ställe än tidigare, och tävlingscentret med såväl tältbyn som aktivitetsområdet förläggs precis intill Runtradiomuseet.
    – En annan höjdpunkt är Minivättern MTB och Skoj med hoj för alla barn. Det kommer att bli riktigt härlig dag. Och eftersom det har regnat i stort sett hela sommaren har vi beställt riktigt fint väder, säger hon skrattar.

Text: Pierre Henriksson

Vättern Bike Games 2023

Den 30 september är Vätternrundans höstarrangemang Vättern Bike Games äntligen tillbaka i Motala! Den fullspäckade dagen rullar igång över skogsvägar, stigar och backar när det är dags att kora vinnarna i den femte upplagan av MTB-lagtävlingen Team Challenge. Välj mellan att cykla 4 eller 8 timmar. Reglerna är enkla: Flest antal varv på den 5 kilometer långa banan på Bondebacka vinner!

På kvällen fortsätter vi ner till Lokverkstan, där vi tar maxpulsen på landsvägscykling inomhus med den publikfriande elimineringssprinten Last One Standing. På plats i Lokverkstan kommer det även att bjudas på After Bike och prisutdelning, missa inte det!

För de yngsta cyklisterna kommer det att finnas massor av kul aktiviteter både på Bondebacka och i Lokverkstan, med alltifrån loppet Minivättern MTB till ett fartfyllt prova-på-område med pumptrack och mycket mer!

Anmäl dig till Vättern Bike Games nu och upplev en dag fylld av cykellycka, puls och härligt umgänge!

Tidsschema Vättern Bike Games 2023

Lördagen 30 september

  • 08.00 – Start, Team Challenge 8h (växlingszonen, Bondebacka)
  • 11.00 – Skoj med hoj-stationerna öppnar (radiofältet, Bondebacka)
  • 12.00 – Start, Team Challenge 4h (växlingszonen, Bondebacka)
  • 13.00 – Minivättern MTB (rundradiomuseet, Bondebacka)
  • 16.00 – Målgång, Team Challenge (växlingszonen, Bondebacka)
  • 17.30 – Prisutdelning Team Challenge (Lokverkstan)
  • 18.15 – Tidskval, Last One Standing (Lokverkstan)
  • 19.00 – Start elimineringsheat, Last One Standing (Lokverkstan)