Sida

Om cykla.se

Cykla.se är ett initiativ från Vätternrundan, som syftar till att inspirera till cykling. Tidningen Cykla har funnits sedan 1997 och 2016 var det dags att även bli en webbtidning.

Cykla.se har målsättningen att bli Sveriges, och Nordens, centrala mötesplats och informationskanal gällande cykling på alla nivåer. Sajten vilar på två ben.  En nyhetsdel där du finner relevanta artiklar, inspirerande videos, relevanta bloggar och podcasts – med hela Cykelsverige som målgrupp. Bakom nyheterna står redaktionen bakom Sveriges största cykelmagasin Cykla.

Sajten inkluderar även en omfattande eventkalender för cykelaktiviteter i främst Sverige och Norden samt Blocket Cykling – en popup-sajt för begagnathandel av cyklar som är framtaget genom ett samarbete mellan Blocket och Vätternrundan.

Sajten ägs av Vätternrundan och drivs tillsammans med Cykla-redaktionen. Kopplingen däremellan kommer att vara tydlig, men inte påverka det redaktionella materialet.

Vi vill att det ska bli en samlingspunkt för alla cykelintresserade. Vi vill inspirera till motion i allmänhet och cykling i synnerhet. Vätternrundans vision är att leda utvecklingen och få fler att cykla och med Cykla.se får vi en bra plattform för just det.