Nu har du chansen att få vara med i årets Skoda Cycling Team och få Hanna Johansson som mentor. Vätternrundan har fått en guldbiljett, som du kan vinna. Nu har du chansen att få vara med i årets historiska Skoda Cycling Team och få Hanna Johansson som mentor. Vätternrundan har fått en guldbiljett, som du kan vinna.
Hanna Johansson är proffscyklist till vardags och cyklar för Lviv Cycling Team. Men under våren dubblerar hon och är även ambassadör för Skoda-teamet. Hanna Johansson är proffscyklist till vardags och cyklar för Lviv Cycling Team. Men under våren dubblerar hon och är även ambassadör för Skoda-teamet.
Årets tre lagkaptener i Skoda Cycling Team är Sara Penton, Johanna Palmqvist och Hanna Johansson. Årets tre lagkaptener i Skoda Cycling Team är Sara Penton, Johanna Palmqvist och Hanna Johansson.
Målet för teamet är att cykla Vätternrundan 315 på ny rekordtid för en damklunga. Målet för teamet är att cykla Vätternrundan 315 på ny rekordtid för en damklunga.
Artikel

Unik chans – vinn en guldbiljett till ŠKODA Cycling Team

2022-03-23

I år är ŠKODA Cycling Team för första gången ett damlag. Och nu har du chans att ta den sista platsen och få proffsstjärnan Hanna Johansson som mentor.
    – Det blir ett historiskt år för damcykling och vi kommer att bli ett riktigt sammansvetsat gäng, säger hon.

I början av februari presenterades årets medlemmar i ŠKODA Cycling Team med en rejäl överraskning – för såväl de antagna som alla andra. För första gången sedan starten 2014 består laget av endast kvinnor.
    Nu har Vätternrundan som partner till teamet fått en ytterligare plats och öppnar därför under tisdagen möjligheten att få en sista guldbiljett in i laget.
    Precis som alla andra rekryter kommer den som blir antagen att få möjlighet att leva som ett proffs under våren. Allt för att nå lagets mål – att sätta ett nytt rekord för en damklunga på den nya bansträckningen av Vätternrundan 315.
    – Cyklar vi ihop oss och genomför loppet på ett smart sätt klarar vi det, säger Hanna Johansson.

Hanna Johansson blir mentor för den sista rekryten

Hon är proffscyklisten, som till vardags tävlar för Lviv Cycling Team, men även är vice kapten i ŠKODA-laget och har cyklat Vätternrundan som ambassadör flera år tidigare. Det är också Hanna som kommer att bli mentor för den, ännu, okända rekryten.
    – Med den erfarenhet som jag har vet jag hur viktigt det är att cykla på rätt sätt för lagets bästa. Den som väljs ut kommer att få väldigt mycket pepp och hjälp, men även feedback när det väl behövs, säger Hanna.

Vad är det bästa med ŠKODA Cycling Team?
– Framför allt att det blir så bra gemenskap i laget. Det är kul att lära känna alla och se hur de växer in i cykling och utvecklas under tiden. De flesta har någon form av idrottsbakgrund, även om det inte alltid är inom cykling.

”Verkar vara riktigt starka cyklister”

Vanligtvis är Hanna ute och tävlar själv vid perioden för den årliga uppstartsträffen, men i år kunde hon vara med. Det var den första hon har varit på under sina år som ŠKODA-cyklist och hon fick ett väldigt bra intryck av årets deltagare.
    – Det verkar vara riktigt starka cyklister. Jag blev nästan förvånad över hur taggade och peppade alla var. Det känns som att vi kommer att få en ännu bättre gemenskap än tidigare.

Vad skiljer sig i år jämfört med tidigare?
– Alla är inställda på att vi måste vara ett sammansvetsat gäng för att klara målet. Det som är utmaningen med att vi bara är tjejer i år är att vi är mindre och kortare, vilket gör att det blir svårare att ta vinden när vi når hög fart.

Unikt år för damcykling – på flera sätt

Nu ser Hanna fram emot att få en egen rekryt att ta hand om och hon hoppas att det ska locka många starka kandidater.
    – Nu vet de ju faktiskt vad de söker till. Det blir ett unikt år för ŠKODA Cycling Team och ett historiskt år för damcykling i stort, med exempelvis premiären av damernas motsvarighet till Tour de France. Det gör att det blir ytterligare en anledning till att söka, avslutar hon.

Text: Pierre Henriksson
Foto: ŠKODA Cycling Team

Ansök till ŠKODA Cycling Team – Golden Ticket

ŠKODA är huvudsponsor till Vätternrundan och har ett eget team i loppet. Varje år rekryteras 15 nya cyklister till ŠKODA Cycling Team. Tillsammans med lika många handplockade ambassadörer ges dessa cyklister en unik och personlig utvecklingsmöjlighet för att nå maximalt resultat under en säsong.

2022 är första gången som laget består av enbart kvinnor.

Nu har du chansen att ansöka till den sista platsen i laget, som får Hanna Johansson – vice kapten, proffscyklist och flerfaldig ambassadör – som mentor.

Läs mer ansök här!

Hanna Johansson

Ålder: 37.

Bor: Stockholm.

Yrke: Civilingenjör och cyklist.

Intressen: ”Kaffe och god mat, klättring, film, bland många andra.”

Dold talang: ”Är också rätt bra på att åka snowboard.”