Artikel

Team Mustasch fulltaliga inför Vättern Bike Games

2017-10-03

Team Mustasch letade länge efter sin sista medlem till laget. Nu står det klart. Det blir Ingo Deters som fullbordar kvartetten till Vättern Bike Games.

 Vad som började som en vanlig dag på Gårdsrosteriet i Huskvarna slutade i något helt annat. Ingo Deters hade en stund över på jobbet och fick syn på att Team Mustasch sökte en fjärde medlem till åttatimmarsloppet under Vättern Bike Games. Några välformulerade ord senare och vips så var ansökan inskickad.
– Jag hann inte tänka så mycket utan skickade in ansökan för att det var roligt. Jag var säker på att det skulle bli någon annan. Hade jag hunnit tänka mer hade jag nog aldrig skickat in ansökan. Men, så plötsligt ringde dem och berättade att det var jag som hade valts ut. Det var jätteroligt, jag blev verkligen glad, säger Ingo.

Det var så det gick till när Team Mustasch till slut fick ihop sin kvartett. Som tidigare avslöjat består laget av Alexander Wetterhall, Saga Molin och Bingo Rimér. Och nu står det klart att det blir kafferostaren Ingo Deters som cyklar med dem.
– Det känns jättebra. Jag är sjukt taggad. I det här sällskapet får jag ses som en tvättäkta motionär men ska nog kunna bidra med något. Det gäller att leverera, så vi får se hur vi lägger upp loppet. Det blir nog bra stämning, jag tar med mig min kaffebryggare och kan i alla fall bidra med gott kaffe.

Förutsättningarna tycker Ingo ser bra ut, även om han inte är en van MTB-cyklist.
– Jag såg banan på en video och den ser jättespännande ut. Jag var lite rädd att det skulle vara mer stigar och skog, men den ska nog passa mig bra. Bakom evenemanget står en grym organisation, så jag förväntar mig en underbar dag.

Under Vätternrundan har Ingo serverat kaffe till såväl deltagare som besökare. Till och med Bingo Rimér har fått smaka på hans kaffe.
– Bingo ville ha en kopp och jag kände inte igen honom. Han sa att han gillade kaffet och frågade vad jag hette. Ingo svarade jag och då presenterade han sig som Bingo, så det blev Ingo-Bingo. Jag fick ringa min fru för att fråga vem han var och då berättade hon, säger han och skrattar.

Själv började han cykla för ungefär tre år sedan, då hans granne tvingade honom att köpa en cykel.
– Nu älskar jag cykling. När jag väl sitter på cykeln finns det ingenting roligare, men ibland är det svårt att ta sig ur soffan. Jag har ett jobb som tar väldigt mycket tid och försöker vara med min familj så mycket som möjligt. Men visst, det finns cykling i kroppen. Får hoppas på att dagsformen är bra, för jag vill leverera.

Text: Johan Fransson
Bild: PrivatIngo Deters 

Ålder: 45 år.
Familj: Fru och två barn, 6 och 10 år gamla.
Jobb: Kafferostare på Gårdsrosteriet.
Intressen: Familj, utomhusaktiviteter, cykling.
Aktuell som: Fjärde lagmedlemmen i Team Mustasch.
Mustaschprydd under loppet: Självklart.