Söndagen den 4 december öppnar ansökan och anmälan till nästa års Team Mustasch som ska cykla Vätternrundan 315 km och Halvvättern 2023. Söndagen den 4 december öppnar ansökan och anmälan till nästa års Team Mustasch som ska cykla Vätternrundan 315 km och Halvvättern. Foto: Petter Blomberg/Vätternrundan
Team Mustasch har varit ett givet inslag i Cykelveckan sedan de var med första gången 2016. Team Mustasch har varit ett givet inslag i Cykelveckan sedan de var med första gången 2016.
I somras var den före detta proffscyklisten och legendaren Tommy Prim (till vänster) med i gänget som cyklade Halvvättern. I somras var den före detta proffscyklisten och legendaren Tommy Prim (till vänster) med i gänget som cyklade Halvvättern.
Till den snabbare gruppen väljs det ut 10 cyklister som får chansen att cykla med 15 av Sveriges absolut vassaste elitcyklister. Till den snabbare gruppen väljs det ut 10 cyklister som får chansen att cykla med 15 av Sveriges absolut vassaste elitcyklister. Foto: Petter Blomberg/Vätternrundan
Artikel

Cykla med Team Mustasch – i år öppnar anmälan rekordtidigt

2022-12-01

Runt om i Sverige växer mustascherna just nu för fullt. Då passar Team Mustasch på att öppna sin anmälan till nästa års Vätternrundan – rekordtidigt.
    Redan nästa söndag, den 4 december, kan du ansöka till att cykla med teamets olika grupper, vilket ska ge fler chansen.

Under november pågår den stora kampanjen Mustaschkampen. Men arbetet för att sprida kunskap om prostatacancer lever året om. Och det är just det som Team Mustasch vill bidra till. Sedan 2016 har de deltagit i Cykelveckan och så blir det även nästa år.
    – Det är Sveriges största cykelfest och där det händer. Det är otroligt kul att träffas och cykla tillsammans i olika former – från nybörjare till före detta proffscyklister, säger Mattias Carlsson, från Abloc, som driver Team Mustasch.

Flera Team Mustasch-grupper under Cykelveckan

Precis som i år kommer Team Mustasch att ha två grupper i Vätternrundan 315 km. Dels en som siktar på att cykla loppet under sju och en halv timmar, dels en sub 9-grupp. Till den snabbare kommer det att väljas ut 10 cyklister som får chansen att cykla med 15 av Sveriges absolut vassaste elitcyklister. Där får de utvalda en fri startplats, coachning av rutinerade ledare, kläder samt full service före, under och efter loppet.
    Till 9-timmarsgruppen får man däremot köpa sin startplats och det är först till kvarn som gäller till de 30 platserna.
   
Dessutom kommer den mustaschprydda gruppen även år 2023 att finnas med på Halvvättern.    

Mattias Carlsson längtar och ser fram emot att börja förberedelserna inför det som han kallar årets höjdpunkt. Och nästa söndag (den 4 december) öppnar ansökan och anmälan.
    – Intresset ökar för varje år som går. Tidigare har vi väntat till efter nyår, men nu vill vi att fler ska få chansen att förbereda sig bättre, säger Mattias Carlsson.

Varför ska man cykla tillsammans med Team Mustasch?
– Framför allt för den goda sakens skull. Att uppmärksamma Mustaschkampen och insamlingen, vilket skapar något fint tillsammans. Sedan är det gemenskapen som uppstår när vi som ett lag tar oss an utmaningen.
   
– Sedan skulle det vara extra roligt med fler tjejer nästa år, så det slår jag ett litet slag för.

Ny kläddesign lanseras på vårläger i Kalmar

Som vanligt kommer teamet att ta fram en ny design på kläderna för den kommande säsongen. Klädkollektionen lanseras på vårens Abloc-läger i Kalmar (21–23 april), som år 2023 firar tioårsjubileum. Ett läger som bara är en av alla förberedande träffar inför Cykelveckan.

– Det är både läger, endagarsevent och andra utvalda tillfällen där vi ses och cyklar tillsammans för att skapa en vi-känsla.  Vi kommer även cykla vårt Lönneberga Gravel – A Tale on Two Wheels i september till förmån för Mustaschkampen för att förlänga uppmärksamheten och upplevelsen .

Text: Pierre Henriksson

Team Mustasch och Mustaschkampen

Mustaschkampen är en insamling till forskning mot prostatacancer, Sveriges vanligaste cancersjukdom. Pengarna går till forskning, bättre diagnos- och behandlingsmetoder samt opinionsbildning.

Team Mustasch är ett initiativ som drivs av Abloc tillsammans med bland andra CraftSkodaWahoo och Vätternrundan.

Under Cykelveckan kan man cykla för Team Mustasch i såväl Vätternrundan 315 km som Halvvättern.

I Vätternrundan 315 km har Team Mustasch två grupper – en snabbgrupp som ska cykla på 7.30 och en Sub 9-grupp. Den förstnämnda består av 15 av Sveriges snabbaste elitcyklister samt tio utvalda som får fri startplats, en uppsättning av Craftkläder och full service – innan, under och efter loppet.

Till Halvvättern och Sub 9-gruppen på Vätternrundan 315 km är det först till kvarn som gäller.

Läs mer på http://abloc.se/ansoek-till-team-mustasch. Såväl ansökan till snabbgruppen som anmälan till de övriga grupperna öppnar söndagen den 4 december.