Artikel

Sommaren på väg mot sitt slut – motionsloppen fortsätter

2016-08-19

Årets Vätternrundan är över sedan länge. Och i helgen avgjordes Cykelvasan. Men cykelsäsongen fortsätter. För den som vill cykla lopp finns det fortfarande många chanser kvar. Här nedan följer ett antal lopp som arrangeras i höst. För fler– titta in i Cykla.ses evenemangskalender.

Tjejgirot – 27/8

Förre världsmästaren och bragdguldmedaljören Susanne Ljungskog har startat ett eget motionslopp, som i år arrangeras för tredje gången. Loppet heter Tjejgirot och består av tre distanser, 30, 60 och 90 kilometer, med start och mål vid Wenngarn slott utanför Sigtuna.

Läs mer om loppet på tjejgirot.se.

 Tre Berg – 3/9

Första helgen i september arrangeras Tre Berg, där man ska ta sig över de tre bergen Mössberg, Billingen och Kinnekulle i Skaraborg. Loppet hade premiär i fjol och har i år utökat deltagarantalet till 4 500 cyklister. Man har möjlighet att cykla två olika distanser, 90 och 180 kilometer.

Läs mer om loppet på www.treberg.se.

Velothon Stockholm – 11/9

Andra upplagan är det också för Velothon Stockholm, som i fjol lockade 3 000 motionscyklister. I år siktar arrangörerna på ännu fler deltagare. Som deltagare kan man välja på två distanser 55 och 155 kilometer, med start och mål i centrala Stockholm.

Läs mer om loppet på www.velothon-stockholm.se.

Foto: Frankie Fouganthin (från fjolårets Velothon Stockholm).Saknar du ett lopp (eller något cykelarrangemang) i evenemangskalendern – registrera det här
.