Den 30 juni öppnar anmälan till loppen under Vätternrundan 2023. Den 30 juni öppnar anmälan till loppen under Vätternrundan 2023.
Oliver Henriksson är ny arrangemangskoordinator på Vätternrundan och ser fram emot öppnandet av anmälan. Oliver Henriksson är ny arrangemangskoordinator på Vätternrundan och ser fram emot öppnandet av anmälan.
Omkring två veckor har gått sedan den stora cykel- och folkfesten i Motala. Men redan är det dags att förbereda inför nästa års cykelvecka. Omkring två veckor har gått sedan den stora cykel- och folkfesten i Motala. Men redan är det dags att förbereda inför nästa års cykelvecka.
Artikel

Nu öppnar anmälan till Vätternrundan 2023

2022-06-30

Omkring 20 000 cyklister, massa leenden och en stor folkfest. Så kan årets cykelvecka sammanfattas – när den efter tre år äntligen var tillbaka i Motala i juni igen. Men redan nu är det dags att börja sikta in sig på nästa. Den 30 juni öppnar anmälan till loppen 2023.
    – Det känns fantastiskt och vi ser redan fram emot att välkomna alla cyklister tillbaka till Motala igen, säger Oliver Henriksson, ny arrangemangskoordinator på Vätternrundan.

Men ny i organisationen är han inte. Sedan 2020 har Oliver varit med i Vätternrundankommittén och bland annat varit banchef och depåansvarig. Under Cykelveckan 2022 var han även sambandsansvarig, vilket i år innebar hårt jobb.
    – Under Vätternrundan 315 var det många cyklister som hade en väldigt kämpig natt. En av de tuffaste sedan ”snörundan” 1981. Vi är enormt imponerade av alla som genomförde loppet och ingen som bröt ska känna någon skam.

Nu öppnar anmälan till Vätternrundan 2023

Med en intern utvärdering av årets runda i ryggen känner Vätternrundanorganisationen positiva vindar inför kommande rundor.
    – Det känns fantastiskt att vi återigen kan arrangera våra lopp som vanligt igen. Vi har också fått höra mycket positivt kring den nya bansträckningen på Vätternrundan 315, där såväl vi som cyklisterna ser en klar förbättring ur säkerhetssynpunkt jämfört med tidigare.
    – Just säkerheten för cyklister, funktionärer och andra trafikanter är något som vi fortsätter att sätta i första hand och vi har bra kontakt med Trafikverket kring de här frågorna.

När anmälan till loppen 2023 öppnar är det till MTB-Vättern, Tjejvättern, Halvvättern och Vätternrundan 100 km som man kan säkra sina platser direkt. För Vätternrundan 315 är det första av två anmälningssteg som öppnar, som man måste ha genomfört senast 22 oktober. Två dagar senare, den 26 oktober klockan 19.00, öppnar det andra och sista anmälningssteget – huvudanmälan.

Vad har ni för förväntningar?
– Med årets stora cykel- och folkfest färskt i minnet är känslan att det blir högt tryck på anmälningarna redan när vi öppnar.

Varför ska man delta i Cykelveckan?
– För att det är en stor utmaning som skapar mål att träna och hålla i gång under hela året. Oavsett vilket lopp som genomförs är det en grym prestation som har utförts när du har kommit i mål och får fira.

Vättern Bike Games kommer tillbaka i höst

För de som inte kan vänta till 2023 kommer Oliver Henriksson med en rolig nyhet. Den 10 september är Vätternrundans höstarrangemang Vättern Bike Games tillbaka med prova på-område, Minivättern MTB och inte minst den populära MTB-lagtävlingen Team Challenge.
    – Det är en riktigt häftig utmaning för företag, kompisar eller andra cykelgäng som vill cykla MTB i fyra, åtta eller tolv timmar. Arenan på Bondebacka är fantastiskt fin och det kommer att bli en grym inramning med naturen och stigarna, säger Oliver.


Vill du cykla något av loppen under Cykelveckan 2023. Läs mer hur anmälan går till på vatternrundan.se.

Cykelveckan 2023 – då går loppen

Vättern Bike Games

En arenatävling där MTB-cykling för alla åldrar och nivåer står i fokus. Allt från Minivättern MTB till succétävlingen Team Challenge 4, 8 och 12 timmar. Dessutom finns ett fartfyllt prova-på-område med pumptrack och mycket mera! Cykel- och folkfesten som arrangeras av Vätternrundan på Bondebacka, i hjärtat av Motala.

Läs mer och anmäl ditt lag på vatternbikegames.se