Den 1 september öppnar anmälan till Vätternrundan och loppen i Cykelveckan 2024. Där det är lite nyheter inför det kommande året.
Artikel

Spännande nyheter när anmälan till Vätternrundan 2024 öppnar

2023-08-31

Fredagen den 1 september öppnar anmälan till Vätternrundan 2024. Samtidigt presenteras ett antal nyheter inför Cykelveckan som ska göra folkfesten ännu större.
    – Vi jobbar hela tiden för att skruva och utveckla våra arrangemang att bli ännu bättre. Vi vill att fler ska få uppleva våra lopp och den magiska stämningen i Motala, säger Oskar Sundblad, vd på Vätternrundan.

Sommarens Cykelvecka kan beskrivas som en succé. Oskar Sundblad rapporterar om att han aldrig har sett så höga betyg i deltagarundersökningarna efteråt.
    – Det fina vädret gjorde naturligtvis sitt till. Dessutom har vi jobbat otroligt hårt med upplevelsen och allt kopplat till den, vilket har gett effekt. De som har cyklat Vätternrundan tidigare men inte var med i år fick nog en liten tår i ögat när de såg vad de gick miste om, säger Oskar.

Flera lopp byter dag under den första helgen

Och det är redan dags att börja planera inför nästa sommar. Den 1 september öppnar anmälan till alla loppen under Cykelveckan 2024. Och för att göra cykelfesten ännu större har organisationen gjort ett antal förändringar under den första lopphelgen.
    Då flyttar MTB-Vättern dag från fredag till söndag, då även Minivättern och Skoj med hoj-aktiviteterna ska äga rum. Det innebär i sin tur att Halvvättern byter dag från söndag till lördag, och går samma dag som Tjejvättern och Vätternrundan 100 km.
   
– Vi vill få arrangemangen så bra som möjligt för alla – från deltagare och publik till utställare och funktionärer. Vi tror att det här blir ett lyft för såväl evenemanget i sig som staden Motala, säger Oskar Sundblad och fortsätter:
   
– Att lägga alla lopp på helgen gör att vi dessutom kan erbjuda dem till fler deltagare.

”Vi vill skapa en ännu större folkfest”

Sedan MTB-Vättern kom tillbaka i loppschemat 2016 har det ägt rum på fredagen och varit starten på Cykelveckan. Men det har också inneburit att det mestadels har varit regionala deltagare i loppet. Precis som måndagens Minivättern och Skoj med hoj.
    – Vi har lyssnat på våra deltagare och med den här förändringen får fler möjlighet att vara med. Mer folk skapar också en ännu större folkfest. Precis som det blir på lördagen då vi samlar tre lopp som avslutas med en stor gemensam after bike på kvällen.

Det nya kalendariet innebär också att det blir förändringar för de som vill cykla alla loppen under Cykelveckan och göra en så kallad Vätternrundantrippel.
    – Tyvärr kommer ett fåtal cyklister i kläm. De är inte många, men viktiga för oss, och vi har en lösning som gör att de kommer att kunna cykla något av loppen på hemmaplan. Anmälan till det loppalternativet öppnar i januari och cyklisterna kommer att genomföra loppet innan Cykelveckan och sedan hämta ut sin medalj på plats i Motala, säger Oskar Sundblad.

Till den andra helgen då Cykelveckans stora höjdpunkt – Vätternrundan 315 km – körs är det inga förändringar, utan den cyklas som vanligt under fredag och lördag.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Petter Blomberg/Vätternrundan

Så fungerar anmälan till Cykelveckan 2024

• Till de korta loppen öppnar anmälan 1 september.
• Den 1 september öppnar även det första av två anmälningssteg för Vätternrundan 315 km, och stänger 23 oktober. Två dagar senare, den 25 oktober klockan 19.00, öppnar det andra och sista anmälningssteget – huvudanmälan.

Du anmäler dig via Mina Sidor på Vätternrundan.se.

Datumen – Cykelveckan 2024

** Loppet kommer även att kunna genomföras på hemmaplan, om du till exempel vill gå i mål med flera En Svensk Klassiker (Halva/Tjej/Korta).