Artikel

Nu öppnar anmälan till Vättern Bike Games 2018!

2018-03-16

Förra årets succépremiär av Vättern Bike Games gav mersmak. I höst ska adrenalinet pumpa igen, både hos publik och utövare, när några av världens mest extrema cykelgrenar kommer tillbaka till Dunteberget i Motala.

I höstas såg vi Emil Johansson trixa hem SM-guldet i slopestyle, Sverige-eliten hoppa över hinder på trialbanan och fler än 50 lag cykla stafett i åtta timmar. Nu är det dags igen. I mitten av september arrangeras Vättern Bike Games för andra gången.
– Vi har tagit med alla lärdomar från förra året och siktar på att utveckla konceptet. Bland annat har vi döpt om åttatimmarstävlingen till Vättern Bike Games – Team Challenge och förlängt banan med två kilometer. Det blir en häftigare bana som ger ännu fräckare upplevelser, säger Oskar Höglund, projektledare för Vättern Bike Games.

Förra året arrangerades Vättern Bike Games i oktober. Nytt för i år är att eventet tidigareläggs en månad, i första hand för att komma närmare MTB-säsongen så att deltagarna har mer krafter kvar i benen.
– Sedan handlar det så klart om vädret. Vi hoppas att det blir riktigt bra väder så att fler kommer och besöker Dunteberget och upplever cykelfesten, säger Oskar.

I dag öppnar anmälan till lagtävlingen i dess nya format.
– Vi vill göra Team Challenge till en grym tävling. Tanken är, precis som förra året, att alla ska kunna vara med, oavsett nivå. Vi vill ha med kompisgäng, företag, familjer, ja, alla möjliga lagsammansättningar. Det blir ett heldagsevent på Dunteberget där man kan träffa likasinnade.
– Förra året deltog 50 lag och vi siktar på att ha minst det dubbla med i höst. Samtliga lag från förra året var sugna på att köra i år också. I och med att vi siktar på ännu fler lag kommer vi att utveckla vårt växlingsområde för att ge en häftigare känsla och att kunna ha plats för ännu fler.

Text: Johan Fransson
Foto:  Emrik Jansson, Johan Fransson


Vättern Bike Games – Team Challenge

När: Den 15 september 09.00–17.00.
Var: Dunteberget, Motala.
Vad: Lagtävling där varje lag ska cykla så många varv som möjligt på den sex kilometer långa banan under åtta timmar. Varje lag består av 1–4 deltagare och växling sker inom angivet växlingsområde. Det tävlas i tre klasser (herr, dam, mix) och det lag i respektive klass som hunnit cykla flest varv står som slutsegrare.
Vilka: Företag, cykelteam, kompisar eller familjer.
Anmälan: Sker på www.vatternbikegames.se och öppnar i dag, fredag 16 mars. På hemsidan finns all information som behövs inför höstens cykelfest.