Under lördagen blir det fullt ös för cykelprofilen Jessica Clarén. Först Team Challenge ute i MTB-spåret och sedan speakerjobb på Last One Standing. Under lördagen blir det fullt ös för cykelprofilen Jessica Clarén. Först Team Challenge ute i MTB-spåret och sedan speakerjobb på Last One Standing.
MTB är Jessica Claréns favoritcykelform, om hon tvingas välja. MTB är Jessica Claréns favoritcykelform, om hon tvingas välja.
Jessica startade She Rides år 2014. Nu har det växt till att bli en av Sveriges största cykelcommunities. Jessica startade She Rides år 2014. Nu har det växt till att bli en av Sveriges största cykelcommunities.
Artikel

Jessica Clarén dubblerar under Vättern Bike Games

2023-09-29

Först ska hon cykla MTB i åtta timmar, därefter väntar speakerjobb på Last One Standing under kvällen. Tala om en intensiv Vättern Bike Games-debut för cykelprofilen Jessica Clarén.
    – Jag ser fram emot det jättemycket. Det känns som ett väldigt härligt koncept, säger hon.

På lördag är det dags för Vätternrundans stora höstevenemang, Vättern Bike Games. Och för första gången är Jessica Clarén på plats. Och det med besked. Förutom att hon cyklar Team Challenge 8h ska hon också vara speaker på kvällens actionspäckade tävling Last One Standing.
    – Det ska bli jätteroligt och en bra blandning av olika typer av cykling. Det ligger precis perfekt som det gör, när säsongen är i sitt slutskede. Sedan vet jag ju också att Vätternrundan är en arrangör av världsklass, säger hon.

She Rides vill vinna Team Challenge

Lagtävlingen Team Challenge kör hon tillsammans med ”sitt” elitlag She Rides i åttatimmarsklassen. Och de har höga förväntningar.
    – Vi är tävlingsmänniskor allihop, så vi tänker att vi ska vara det snabbaste tjejlaget och vinna så klart. Samtidigt är det en tjej som gör comeback efter barnafödande och dessutom har vi en förkylning. Så bortförklaringarna är redan förberedda om det inte skulle bli seger, säger Jessica och skrattar.

Framför allt ser hon fram emot lagmomentet.
    – I She Rides är alltid teamkänslan väldigt viktig. Men till syvende och sist tävlar vi ändå individuellt i vanliga fall. Här är det en gemensam prestation som gäller på ett helt annat sätt, vilket ska bli väldigt kul.

Ska vara speaker under Last One Standing

Efter cyklingen på Bondebacka beger sig Jessica ned till Lokstallarna för att lotsa publiken genom Last One Standing som speaker. Tävlingen gjorde debut under Vättern Bike Games förra året och blev en riktig succé.
    – Ett sådant här evenemang är riktigt uppfriskande. Det ger lite undergroundkänsla och jag tror på en riktig feststämning. Det ska bli coolt att få vara med om det live. Jag ska försöka ge mycket kärlek till publiken och pepp till cyklisterna, säger Jessica.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Privat


Vill du också vara med i Team Challenge? Från fredag klockan 16.00 kan du efteranmäla i Deltagarservice vid Rundradiomuseet på Bondebacka.

Jessica Clarén

Ålder: 44.

Bor: Halmstad.

Familj: Sambo och vovve.

Yrke: Marknadsföringsspecialist, coach och entreprenör.

Intressen: ”Inte oväntat – cykling”.

Vättern Bike Games 2023

När: 30 september.
Vad: MTB-lagtävlingen Team Challenge, kortbanetävlingen Last One Standing, Skoj med hoj och Minivättern-MTB.
Var: Bondebacka, Radiomuseet och Lokverkstan i Motala.
Arrangör: Vätternrundan.
Du hittar all info om den fullspäckade cykeldagen på webbsidan.