Fjällturen beskrivs som ett av Sveriges vackraste MTB-lopp. Nu har du chansen att vinna två startplatser till nästa veckas lopp.
En herre som återkommer år efter år är den förre proffsskidåkaren Anders Södergren. Han är ambassadör till loppet.
Det utlovas vackra vyer som ger minnen för livet.
Artikel

Vinn startplatser till Sveriges vackraste MTB-lopp

2019-07-04

Uppdaterad: Tävlingen är nu avslutad och vinnaren blev Daniel Lindh, som får två startplatser till årets lopp.


Nästa helg cyklas Fjällturen i Funäsdalen. Här har du chansen att vinna två startplatser, till vad som beskrivs vara Sveriges vackraste MTB-lopp.

 Det blir rekordmånga som hoppar på sina cyklar vid startlinjen när Fjällturen bjuder in till lopp nästa vecka. Sedan arrangemanget startade för sju år sedan har antalet anmälda gått från 128 cyklister till mer än det tiodubbla.
– Det är otroligt kul. Deltagarna ser loppet som väldigt familjärt och det är precis så vi vill ha det. Det är därför vi har haft en så fin tillväxt, säger Magnus Rydhult som är ansvarig.

För Magnus Rydhult började Fjällturen som en liten sidosyssla, men efter att arrangemanget har vuxit sig allt större genom åren har det numera blivit ett fulltidsjobb.
– Jag älskar det här. Att finnas på plats ute på fältet och vinka i väg de startadne. Jag kan inte göra high five med alla, men jag vill vara där och finnas nära våra lopp och deltagare.

Till cykelveckan i Funäsdalen lockas inte bara glada motionärer. I elitfältet finns både Cykelvasan-vinnare och före detta proffsidrottare. En del av dem är dessutom där som ambassadörer.
– De väljer själva att komma hit för att de tycker om Fjällturen så mycket. Anders Södergren har varit med sedan starten, Johan Olsson satsar på både landsväg och mountainbike och silver-Emma Johansson kör landsvägsloppet för andra året i rad, säger Magnus och fortsätter:
– Vi satsar mycket på kringaktiviteter och det kommer att hållas seminarier med både elitåkare och ambassadörer. Dessutom räknar vi med full lokal under vår afterbike.

Loppen då? De beskriver Magnus som fantastiskt fina. Ryktet säter till och med att MTB-loppet över 58 kilometer är det vackraste i hela landet.
– Vyerna är otroliga och skapar minnen för livet. Du får se utsikter du aldrig annars får se. MTB-banan är utmanande med sina tusen höjdmeter, men inte särskilt tekniskt svår. Den passar så gott som alla.

På plats finns även Vättern Bike Games för att berätta om höstens MTB-cykling i Motala, som i år har en rad nyheter.

Text: Johan Fransson
Foto: Fjällturen


Tävlingen

I ett samarbete mellan Vätternrundan och Fjällturen lottas två startplatser ut till valfritt Fjällturen-lopp. Här gäller det att skicka in en motivering varför du förtjänar en startplats och en lycklig vinnare väljs ut under måndagen den 8 juli klockan 12.00.

Skicka in din motivering till info@cykla.se.
Lycka till!


Fjällturen


I vackra Funäsdalen cyklas det såväl landsväg som mountainbike över olika längder. MTB-loppet över 58 kilometer är seedningsgrundande till Cykelvasan.

Onsdag: Seminarium med silver-Emma Johansson.
Torsdag: Landsvägsloppen.
Fredag: Barnlopp och autografskrivning med ambassadörer och elitåkare.
Lördag: MTB-loppen med efterföljande afterbike.

Landsvägsloppen: 55 och 149 kilometer långa.
MTB-loppen: 9, 28, 35, 58 och 70 kilometer långa.

Mer information om loppen hittar du här.