I oktober blir det premiär för Vätternrundans Vättern Bike Game avslöjade Ulrika Smith Svenstedt, Anna Öhrström, Emil Linde och Gunilla Brynell.
Artikel

Vätternrundan storsatsar i höst med Vättern Bike Games

2017-03-25

I oktober blir det premiär för Vättern Bike Games, en tredagarstävling med bland annat cykelcross, Cross Country och uppvisningar.

Platsen blir Motala och bakom storsatsningen står Sveriges starkaste cykelarrangör Vätternrundan.

– Det här arrangemanget kan bli hur stort som helst, säger Gunilla Brynell, vd för Vätternrundan.

 

Vättern Bike Games är inte bara ett nytt arrangemang för Vätternrundan. Det blir också första gången som det blir tävlingar under Vätternrundan-paraplyet.

– Och vi vänder oss till alla. Vi ska locka allt ifrån motionärer till de bästa proffsen, berättar Anna Öhrström, med ett förflutet som professionell mountainbike-cyklist och som nu har rollen som banläggare.

En av cyklisterna som redan är klar för Vättern Bike Games är Emil Linde, Gävlecyklisten som tog EM-guld i XCE förra året. Han tycker att Vättern Bike Games är en spännande satsning.

– Jag håller med Gunilla, det kan bli hur stort som helst. En viktig faktor är att arrangörerna har med publiken i planeringen från början. Det betyder massor, även för oss aktiva, att publiken får en bra upplevelse., säger Emil, och fortsätter:

– Det är kul att ett starkt cykelvarumärke som Vätternrundan satsar på mountainbike, säger han. Och att samla olika grenar på en arena så här är riktigt häftigt. Jag tror att det kommer att locka stor publik och framför allt många cyklister.

Vättern Bike Games körs den 6-8 oktober på Dunteberget i Motala – en motorstadion med bra förutsättningar för tuffa, publikvänliga tävlingar.

Vättern Bike Games blir en kavalkad av tävlingar för alla olika åldrar, från barn till elit. SM i Slopestyle är en av höjdpunkterna. Dessutom blir det tävlingar i cykelcross och Cross Country. På programmet står också en åtta timmars lagtävling i stafettform för allt från elitlag till företagsgäng.

– Genom Vättern Bike Games vill vi lyfta andra delar av cykling, allt i vår ambition att få fler att cykla. Nu kan vi också erbjuda tävlingsmomentet som många har efterfrågat. Här kommer det att bli fullmatat med tävlingar i tre dagar, säger Vätternrundans marknadschef Ulrika Smith Svenstedt.

– Det känns fantastiskt roligt att ta det här steget och utveckla ett klassisk arrangemang som Vätternrundan på ett helt nytt sätt, säger Gunilla Brynell. Vättern Bike Games gör Vätternrundan till en ännu bättre arrangör av cykellopp i Sverige.