Artikel

Vättern Bike Games äntligen igång

2017-10-06

Klara, färdiga, cykla, ropade Roberto Vacchi genom högtalarna. Nu har Vättern Bike Games startat och första loppet är avgjort.
– Det känns grymt att vara första vinnaren någonsin, säger Paul Greijus från Tullinge SK.

Cyclocross-starten inledde premiären av Vättern Bike Games. Tävlingsledare och banläggare Oskar Höglund kunde inte hålla tillbaka känslorna om hur skönt det är att äntligen vara igång.
– Det är otroligt kul. Jätteskönt att allt det vi jobbat mot fungerar som vi tänkt, säger han.

I Vättern Bike Games första tävling, cyclocross för pojkar 13-14, var det Paul Greijus som snabbast trampade runt de fem varven på banan. Avståndet ned till andraplatsen var närmare 15 sekunder och det såg nästan lekande lätt ut när han gick över mållinjen med händerna i luften.
– Det känns grymt, verkligen jättekul att vara den första vinnaren någonsin i Vättern Bike Games. Det var egentligen inte förrän i slutet av sista varvet jag förstod att jag skulle vinna, säger Paul, som tävlar för Tullinge SK.

Banan, som är 2,5 kilometer lång, är närmast unik i sitt slag. Sex höga master och mindre strålkastare runt hela banan lyser upp på ett fantastiskt sätt.
– Vi vill få en häftig inramning med ljuset. Vi har fått ändra banan in i sista stund på grund av regnet som kommit, men till slut har vi fått till den riktigt bra. Tanken var att få till ett snabbt lopp med många tempoväxlingar och blöta kurvor. Det blandas lera och vatten med hårt underlag där cyklisterna får upp farten. Vad vi hört hittills gillar åkarna banan, säger Oskar Höglund.

En som är imponerad av banan är Paul.
– Den var tuff men väldigt rolig att köra. Det blev lite lerigt, så nu får jag ta en ordentlig dusch, säger han.

Text och foto: Johan Fransson