Artikel

Tony Irving: ”Jag cyklar nästa år”

2017-06-17

Från dansbanan till Vätternrundan. 
I direktsändning från Motala lovade Tony Irving att han skulle ställa upp nästa år. 
– Har jag sagt att jag ska göra det, så ska jag det, säger han. 

Under lördagen sände Mix Megapol live från Stadsparken i Motala. I samband med att Vätternrundans marknadschef Ulrika Smith Svenstedt var i sändning lovade dansexperten och programledaren  att han skulle ställa upp i Vätternrundan 2018.
– Ja, det har jag lovat. Jag har sagt att jag behöver ett mål att komma i gång. Och att ha någonting utöver dansen. Jag cyklade mycket när jag var yngre, men sedan dess har jag inte gjort det. Så why not, säger Tony Irving.

Ja, vad har du för cykelerfarenheter?
– Jag cyklade runt Belgien, Luxemburg och Nederländerna på semester, och lite i södra England. Men det var som sagt 30 år sedan. Men det här blir ett bra, positivt mål – särskilt när jag har sett det här.

Efter ett antal timmar i Stadsparken under Vätternrundan-lördagen är han överraskad över stämningen.
– Jag trodde det var mer elitsatsande och det är jag glad för att det inte är. Alla idrotteroch Sverige behöver mer motionsformer. Att bara njuta av aktivitet och inte bara se det som att man måste komma till toppen. Det här är fantastiskt.

Han jämför det med en annan folkfest som han är mer van vid.
– Det enda jag har sett som är liknande i känslan är dansbandsfestivalen i Malung. Jag är fascinerad. Det är en riktig folkfest. Det är underbart att idrott inte behöver vara elitsatsning. Det kan vara en motionsgrej som alla – oavsett kön och ålder – kan göra och vara delaktiga i. I dag har man sett alla, pojkar, flickor, gubbar, käringar, säger han och fortsätter:
– Och vill man inte vara med i själva utförande kan man vara här och njuta av att stödja vid sidan av. Det tycker jag är fantastiskt.

Text och foto: Pierre Henriksson