Ingrid Eliasson och Matilda Möller efter en avklarad Klassiker.
Artikel

”Så kul att ha gjort det tillsammans”

2018-06-16

Göteborgstjejerna Matilda Möller och Ingrid Eliasson gjorde det tillsammans. Simning, löpning, längdskidåkning och nu också cykling. Och de har haft ett riktigt roligt år.

 Matilda och Ingrid har precis cyklat över mållinjen på Vätternrundan. Det innebär inte bara att de tagit sig i mål i världens största cykelmotionslopp. De har också klarat av En Svensk Klassiker, något de har jobbat hårt för under ett års tid.
– Det är obeskrivligt. Vi är så nöjda och glada. Det är så kul att vi gjorde det här tillsammans, säger Matilda.
– Nu har vi gjort allt. Det tag nog ett tag innan det sjunker in. Klassikern är vad vi har tänkt på under en lång tid. Det har varit mycket planering och träning men nu är vi klara, säger Ingrid.

Tjejerna berättar att loppen skiljer sig åt på många sätt. Och de valde att starta med det som de trodde skulle bli det enklaste.
– Vansbrosimningen var ganska kort och tog inte så lång tid. Vi var mer nervösa inför cyklingen just på grund av att det är så långt, säger Matilda och fortsätter:
– Vätternrundan blev till slut riktigt rolig. Det var perfekta förhållanden hela vägen. Och sedan gick det ju väldigt bra. Jag hade nog aldrig gjort det här om det inte vore för Ingrid. Hon har peppat mig från start till mål.

Nu väntar en efterlängtad vila. Vad som sedan sker får framtiden utvisa.
– Vi måste hitta en ny utmaning. Jag kan tänka mig att göra det igen, men först blir det lite vila. Det har varit otroligt häftigt att göra någonting man inte trodde var möjligt. Vi känner en stor stolthet, säger Ingrid.

Text och foto: Johan Fransson