Jan Harrit till höger tillsammans med Joakim Ljungqvist, vd på Tillväxt Motala.
Hela gänget från Motala kommun, Tillväxt Motala och Lalandia som cyklade Vätternrundan tillsammans.
Artikel

Lalandias vd cyklade Vätternrundan

2018-07-26

Även om detaljplanerna inte har vunnit laga kraft pågår planeringen för bygget av Lalandia i Motala för fullt. I mitten av juni passade vd:n Jan Harrit på att cykla Vätternrundan för att bekanta sig ytterligare med regionen.
   – Vätternrundan delar många av våra kärnvärden. Det var en väldigt trevlig upplevelse, säger han.

Nyheten slog ner som en bomb i slutet av 2016. Det danska semestercentret Lalandia ville etablera sig i Sverige – och en ny anläggning planerades i Motala. Sedan dess har arbetet pågått och nästa vår hoppas Lalandia att kunna sätta spaden i marken.
    – Det är många svenska städer som har varit aktuella, men vi fastnade för Motala. När vi besökte staden första gången såg vi hur fint det var, samtidigt som det finns många invånare inom ett rimligt avstånd – från Stockholm till Jönköping – som kan gilla konceptet, säger Jan Harrit.

I projektet jobbar Lalandia i nära samarbete med Motala kommun och Tillväxt Motala, och det var den senare organisationen som föreslog att Jan skulle komma och delta som cyklist i årets Vätternrundan.
    – Det var ett bra tillfälle att cykla loppet och även se hur Motala ser ut under evenemangsdagarna. Vi delar många kärnvärden och vi har samma typ av kunder eller deltagare, som vill ha en aktiv semester, säger han.

Jan Harrit är en van cyklist, men det här var första gången han cyklade något av Vätternrundans lopp – och det var också första gången han cyklade så långt som 30 mil.
    – Jag hade tur som cyklade med ett så bra team, med många erfarna cyklister. Det var ett långt, men trevligt lopp med fina väderförutsättningar. Loppet var väldigt välplanerat och man ser att de har gjort det under många år. Det finns en tradition och det var en väldigt fin atmosfär bland cyklisterna, säger Jan Harrit som redan lovar att han kommer tillbaka för att cykla Vätternrundan fler gånger.
    – Det är inte säkert att det blir nästa år. Men jag kommer definitivt tillbaka.

Om, eller när om Jan Harrit får bestämma, Lalandia så småningom öppnar i Motala hoppas han att de kan dra nytta av Vätternrundan – och vice versa.
    – Vår målgrupp är familjer med barn och när vi har öppnat tror och hoppas vi att cyklisterna tar med sig familjen och stannar några dagar extra i Motala. Både före och efter.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Petter Blomberg/Vätternrundan


Lalandia i Motala

Lalandia i Motala planeras att innehålla en stor anläggning med ett upplevelseland på 10 000 kvadratmeter, 5 400 kvadratmeter vattenland samt en kommunal simhall på 4 200 kvadratmeter. Där ingår dessutom ett bowlingcenter, flera restauranger samt en stor multisporthall med bland annat badminton- och padelplaner. I området planeras även över 500 semesterbostäder.