I helgen kan du tävla med Vätternrundan på Zwift. Under tolv tillfällen har du chansen att vinna fina priser från Vätternrundan och dess partner.
Artikel

Tävla med Vätternrundan på Zwift

2020-02-21

Tolv tävlingstillfällen. Två dygn. I helgen arrangeras The Zwift Vätternrundan Weekender, där du kan säkra din plats till Vätternrundan i juni.
    – Slutför du en eller flera av de tolv deltävlingarna har du chans att vinna fina priser, samtidigt som du får värdefull träning inför sommaren, säger Oskar Sundblad, försäljnings- och marknadschef på Vätternrundan.

 Vätternrundan fortsätter sin satsning på Zwift. Den här gången handlar det om en 48 timmar lång tävlingsserie. Men lugn, du behöver inte sitta på trainern i två dygn. I stället har du under de två dagarna tolv tillfällen på dig att vara med i ett eller flera av Vätternrundans Zwift-event.
    – Utmaningen knyter an till vår träningsserie på Zwift. Det blir en extra krydda när vi engagerar våra partner, som bland annat står för några av priserna i tävlingen, säger Oskar Sundblad.

Varje individuell start ger chans att vinna fina priser. Bland annat ska det delas ut sex startplatser till sommarens Vätternrundan, sportglasögon från Oakley, Vätternrundanpaket från Enervit och cykeltröjor från Craft.
    – För att delta i utlottningen räcker det att vara med i en deltävling. Men ju fler du deltar i, desto större chans har du att vinna, säger Oskar.

Cykla.se har tidigare skrivit om Heléne, som lärde känna ett gäng cykelkompisar via den digitala träningsplattformen och senare tog med dem till Vätternrundan. Oskar få se fler liknande exempel framöver.
    – Målsättningen är att fler får upp ögonen för och deltar i Vätternrundan i sommar. I utmaningen har vi förlagt de tolv tillfällena så att folk från hela jordklotet ska kunna vara med, oavsett tidzon.

Patrick Smith är marknadschef på Zwift och berättar att han är mer än nöjd med samarbetet.
    – Vi delar samma stora passion att samla cyklister på alla nivåer för att träna och cykla tillsammans. Det har lett till ett fantastiskt samarbete från start. Vätternrundans Group Ride Series har lockat över 1 000 deltagare varje vecka. Det är vi så klart väldigt nöjda med, säger han.
    – Vi har arbetat med andra evenemang tidigare och det är något vi tänker fortsätta med. Det ger våra användare ett rikt och mångsidigt utbud.

Zwift har inneburit nya möjligheter att hålla i gång sitt cyklande. Framför allt för cyklister i länder som behöver anpassa sig till väder och vind.
    – Vi ser en stark tillväxt över hela världen. Norden är inget undantag och det är fortfarande en av våra viktigaste marknader. Med tanke på externa faktorer som väder och ljus hjälper Zwift människor att fortsätta cykla, året runt, säger Patrick.

Text: Johan Fransson
Foto: Vätternrundan/Zwift

The Zwift Vätternrundan Weekender

En tävlingsserie från Vätternrundan och Zwift där du får chansen att förena nytta med nöje. Under 48 timmar arrangeras tolv deltävlingar på Zwift.
Första deltävlingen cyklas på lördag, klockan 08.00. Fram till och med sista start, klockan 20.00 på söndag, har du sedan ytterligare elva chanser på dig att vara med i utlottningen.

Mer information och anmälan till respektive start hittar du här ».
Tävlingens regler hittar du här ».

Från prispotten ska det lottas ut:
• Sex startplatser till sommarens Cykelvecka.
• Cykelglasögon från Oakley.
• Två Vätternrundanpaket från Enervit.
• Cykeltröjor från Craft.

Varje individuell start innebär en chans att vinna i lotteriet.
Vinnarna meddelas i början av mars.