Artikel

Supportrar cyklar till bortamatch – för tredje gången

2017-07-24

Första året var det Falkenberg. I fjol gick resan till Östersund. I år cyklar Malmö FF-supporten Michael Nilsson Pauli till en utvald bortamatch för tredje året i rad. Cykla.se har tagit pulsen inför den 100 mil långa cykelturen från Malmö till Sundsvall för mötet mellan GIF Sundsvall och Malmö FF (som spelas den 29 juli). 

Ert projekt ”På cykel till bortamatchen” är inne på sitt tredje år, hur uppkom idén?
– I samband med att jag och Daniel Håkansson tränade för att delta i vårt första Ironman. En annan komponent i beslutet att då cykla till Falkenberg var givetvis öl och en sen kväll … Sedan blev det ännu en sen kväll (och ja, öl var inblandat) och helt plötsligt hade vi bestämt oss för att cykla till Östersund. Vi tycker också att ett gott supporterskap är viktigt, vi tycker om att umgås med andra lags supportrar på ett trevligt sätt. 

Varför just cykel?
– Cykling är en av de tre grenarna inom triathlon. Sedan tycker vi att det är ett fantastiskt sätt att få uppleva vår underbara natur. Det är mycket trevligt att cykla och vi tycker om att cykla snabbt!

Vad har ni fått för reaktioner tidigare?
– Helt underbara reaktioner, det har verkligen överträffat alla förväntningar. Många följer oss på Facebook och det är oerhört positiva kommentarer från människor runt om i hela Sverige. Inom MFF:s Nätverket har vi också mycket stöd och folk brukar komma fram och prata lite cykling och supporterskap med oss.

I år ska du och kompisen Ricard Dahl cykla från Malmö till Sundsvall, hur kom ni fram till just den bortamatchen?
– Vi vill vara rättvisa, förra året Östersund nu blir det Norrlandsbrodern Sundsvall. Sundsvall ligger ”lagom” långt bort och spelschemat passade in med andra planer och årstid. 

Hur har ni förberett er?
– Vi har cyklat! Jag har kunnat cykla snöfritt länge, det är värre med Ricard som bor lite mer norrut i vårt avlånga land. Ricard bor utanför Sveg.

Har ni utvecklat konceptet på något sätt?
– Denna gång ser det ut som att vi kommer att få sällskap av två systrar som blivit inspirerade och tycker att det är en härlig utmaning. Båda är ljusblå och vill visa detta. Detta år blir det samma härliga Fredrik Persson som kör följebilen, Ricard Dahl och jag cyklar. Ricard mötte upp i Sveg när vi cyklade till Östersund och cyklade med sista sträckan. Sedan cyklade Ricard ensam från Östersund till vår match i Malmö mot just Östersund, starkt jobbat!

Hur kan man följa er?
– Vi kommer att lägga ut massor på vår Facebook-sida, där man också kommer kunna följa vår färd live med hjälp av tracker och karta. 

Till sist, vad blir resultatet i matchen?
– Som jag alltid säger, vi vinner med 3-0. En malmöit sätter alltid ödmjukhet i första rummet!

Text: Pierre Henriksson
Foto: Privat (Bilden är från förra årets målgång i Östersund)