Artikel

Fotbollssupportrarna cyklade 125 mil för att se Malmö FF

2016-04-19

Hallå där …

… Malmö FF-supportern Michael Nilsson Pauli som tillsammans med kollegan Daniel Håkansson på IT-företaget Kodexe ska cykla 125 mil mellan Malmö och Östersund för att se Malmö FF möta allsvenska nykomlingen Östersunds FK.
Varför? 

– Förra året hade jag nyligen börjat cykla och tänkte att det kunde vara kul att kombinera med rollen som fotbollssupporter. Eftersom Daniel ursprungligen är från Falkenberg cyklade vi därför dit för att se dem möta Malmö FF. När vi ändå gjorde det, gjorde vi det till förmån för Barncancerfonden och Världsnaturfonden, WWF.

– Jag nämnde då även att vi borde cykla till varje nykomling i allsvenskan, eller till Sundsvall, som ligger längst från Malmö. Sen råkade en viss klubb från Östersund ta sig upp och den ligger lite längre från Malmö. Så vi gjorde allvar av det och Daniel är inte svår att övertala för att göra knäppa saker. Vi kommer helt enkelt att cykla till Östersund för att välkomna dem till allsvenskan och även besöka Jönköping, som också är nykomling.

Vad har ni för cykelbakgrund?
– Daniel har cyklat i cirka fyra år och har en hel och en avbruten Vätternrundan i bagaget. Jag har cyklat i två år. Anledningen till att jag började var att jag köpte en cykel när jag bestämde mig för att genomföra en Iron Man.

Ni planerar att cykla från Malmö till Östersund på fem dagar, vilket är ett snitt på 25 mil om dagen, vad säger du om målsättningen?
– Vi har satt ribban rätt så högt, men vi har en back up-plan som jag inte tänker avslöja … Vi börjar på måndag morgon, men någon har upplyst oss om att Sverige lutar uppåt från och med Örebro, vilket gör att det blir lite knivigt att hinna fram till fredag kväll. Men vi har även en back up för det.

Vad tror ni om Malmö FF:s säsong?
– Vi tippar alltid guld, men vi gör det på ett ödmjukt sätt. Vi hoppas på guld och jag tror att vi klarar av det.

Text: Johan Larsson