Stefan Bodin är en av cyklisterna i Spyfys som vill försvara titeln i Team Challenge från 2019. Stefan Bodin är en av cyklisterna i Spyfys som vill försvara titeln i Team Challenge från 2019.
Mountainbike är ett stort intresse för Stefan, men han har även börjat köra en hel del landsväg den senaste tiden. Mountainbike är ett stort intresse för Stefan, men han har även börjat köra en hel del landsväg den senaste tiden.
Spyfys har varit med under alla upplagor av Vättern Bike Games, ett evenemang de verkligen uppskattar. Spyfys har varit med under alla upplagor av Vättern Bike Games, ett evenemang de verkligen uppskattar.
Spyfys laguppställning i Vättern Bike Games består av Erik Axené, Sara Bodin, Stefan Bodin och Lars Carlgren. Spyfys laguppställning i Vättern Bike Games består av Erik Axené, Sara Bodin, Stefan Bodin och Lars Carlgren.
Artikel

Spyfys vill försvara titeln i Team Challenge

2022-08-19

Stefan Bodin har längtat. Om tre veckor får han äntligen äntra tävlingsscenen i Vättern Bike Games igen.
    – Jag har verkligen saknat det under pandemin, säger Stefan.

Den 10 september är det dags för Stefan Bodin att försvara titeln från 2019 – då han och lagkamraterna i Team Spyfys tog hem mixed 8-timmarsklassen i Team Challenge. Det var också senaste gången som Vättern Bike Games kunde arrangeras innan ett elakt virus kom emellan.
    – Det är ett riktigt roligt event som vi har sett fram emot länge. Framför allt laggrejen, att vi får kämpa tillsammans och ha lite taktik. Men också att det är en tävling under lång tid, där man får se hur mycket laget orkar, säger Stefan.

Varit med i Team Challenge alla år

Förutom Stefan Bodin själv består teamet av frun Sara, svågern Erik Axené och kompisen Lars Carlgren. Det är också gänget som har varit med i alla Team Challenges som har varit sedan starten av Vättern Bike Games 2017.
    – Klart att vi siktar på att vinna igen. Det är ju dumt att bryta ett vinnande koncept, säger Stefan, skrattar och fortsätter sedan:
    – Det ska bli väldigt roligt i alla fall. Vi brukar cykla en del lopp med det här gänget, men då tävlar vi mot varandra. Nu blir det tillsammans i stället, vi ersätter rivalitet och konkurrens med laganda.

Som förberedelse cyklade några i gänget Cykelvasan förra helgen. Men sin egen insats vill Stefan helst tona ned.
    – Jag fick en sådan sjuk kramp, som jag aldrig har varit med om tidigare. Det var nästan i varenda kroppsdel. Men jag tog i mål till slut i alla fall på 4 timmar och 10 minuter, säger han.

Cyklar numera både mountainbike och landsväg

Annars är Stefan i bra form och har förutom cykling ute i mountainbikespåret de senaste åren också börjat snegla på landsväg.
    – Det känns som två olika sporter och det är kul med variationen. I somras körde vi såväl MTB-Vättern som Vätternrundan 100 km och till nästa sommar ökar vi till Halvvättern.

Men först Vättern Bike Games. Och hur den vinnande (?) taktiken kommer att se ut på Bondebacka den 10 september återstår att se.
    – Det kan jag ju inte avslöja. Det beror också lite på hur alla mår för dagen.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Privat

Vättern Bike Games

Är en arenatävling som sedan 2017 arrangeras årligen av Vätternrundan (med undantag av pandemiåren 2020 och 2021). I år går evenemanget den 9–10 september.

  • 9/9 – Last One Standing: Fartfylld tävling inomhus på kortbana i Lokverkstaden. För dig som älskar i gångdrag och mycket mjölksyra och vill delta i landsvägscyklingens första och mest adrenalinfyllda tävling inomhus.
  • 10/9 – Team Challenge: En arenatävling där MTB-cykling för alla åldrar och nivåer står i fokus. Allt från Minivättern MTB till succétävlingen Team Challenge 4, 8 och 12 timmar. Dessutom finns ett fartfyllt prova-på-område med pumptrack och mycket mera! Cykel- och folkfesten arrangeras av Vätternrundan på Bondebacka, i hjärtat av Motala.

Läs mer om Vättern Bike Games här.

Team Challenge

I Team Challenge kan du välja mellan att cykla 4, 8 eller 12 timmar. Flest antal varv på den 5 kilometer långa banan på Bondebacka vinner!

Hur funkar tävlingen?
Vid starten ger sig en deltagare från varje lag ut på det första varvet. När ett varv har cyklats kan laget välja att växla till nästa deltagare eller fortsätta ett varv till. Laget bestämmer själva när och hur många gånger de växlar. Växling får dock enbart ske inom angivet växlingsområde.

De tre lag som i respektive klass (herr, dam och mixed) har hunnit cykla flest varv efter att målflaggan har fallit står som slutsegrare i den fjärde upplagan av Vättern Bike Games Team Challenge.