Den 15 september cyklar Stefan, Sara, Erik och Lars i SpyFys CK Vättern Bike Games Team Challenge
Förra året satte sjukdomar stopp för laget. I år gör de comeback på Dunteberget.
Artikel

SpyFys CK ska ta revansch på åttatimmarsloppet

2018-08-16

Förra året satte sjukdomar och muskler käppar i hjulet för SpyFys CK. I september återfinns laget på startlinjen när Vättern Bike Games – Team Challenge ska avgöras på Dunteberget. Den här gången utan några skavanker.

 Förkylningar, feber och en muskelskada. Samtliga fyra SpyFys CK-medlemmar var ur slag när laget åkte till Motala för att cykla på Vättern Bike Games.
– Det skulle bli en rolig happening och vi hade sett fram emot tävlingen väldigt mycket. Men när vi vaknade upp på morgonen kände vi oss alla helt ur form och hade inget sprätt i benen. Det blev inte alls som vi hade hoppats på. I år får vi ta revansch, säger Stefan Bodin som är lagledare.

Laget, som bestod av Stefan, hans fru Sara, svågern Erik Axené och vännen Lars Carlgren, brukar vanligtvis åka runt på individuella MTB-tävlingar. Men när de såg chansen framför sig att få tävla tillsammans var det inget snack.
– Det var första gången vi cyklade en lagtävling och det lockade oss att få tävla tillsammans. Vi tränar mycket ihop i Bankeryd där vi bor. Där har vi ideala förhållanden för att kunna cykla mountainbike. Det är backigt och mycket skog, helt perfekt.

När Stefan blickar tillbaka på förra årets cykelhelg minns han framför allt ett välarrangerat evenemang och den goda stämningen på området.
– Hela upplägget var bra och det hände saker överallt. Vi hade våra söner med oss och de kunde följa slopestyle-tävlingen.
– Det var väldigt roligt och helt klart värt att vara med. Det krävs litegrann för att orka, men de allra flesta klarar av det.

Inför loppet bollades det många tankar om hur de skulle lägga upp taktiken.
– Vi hade många idéer. Till en början cyklade vi tre varv var för att lära oss banan och komma in i det. Men vi insåg att det blev lite för mycket om vi skulle hålla full fart. Mot slutet blev det den som kände sig starkast som fick fortsätta så länge det gick.

Årets taktik är inte satt än, men att cykla så många varv som möjligt under åtta timmar utan sjukdomar är målet.
– Vi ser fram emot att komma tillbaka och vill prestera så bra som möjligt. Tävlingen är någonting man sprider vidare till andra att de ska testa på.

Text: Johan Fransson
Foto: Privat


 SpyFys CK

SpyFys startade som ett initiativ av Lilly Carlgren för att få folk att träna fys utomhus. Namnet sattes för att få ett unikt namn och väcka nyfikenhet.
Medlemmar: Stefan Bodin, Sara Bodin, Erik Axené och Lars Carlgren.
Tävlar i : Mixklassen


Vättern Bike Games – Team Challenge

När: Den 15 september.
Var: Dunteberget, Motala.
Vad: Under åtta timmar ska lagen cykla så många varv som möjligt på den xxx långa banan. Inför årets upplaga har arrangemanget tidigarelagts och banan utvecklats.

Klicka här för att läsa mer om loppet och för att anmäla ditt lag.