Spin of Hope.
Spin of hope.
Alexander Amprazis, Barncancerfonden.
Artikel

Spin of Hope firar tio år och satsar på rekord

2018-03-15

För tionde året i rad ska Sveriges spinningcyklar gå varma under tolv timmar. På lördag, den 17 mars, går gymanläggningarna runt om i landet samman för att samla in pengar till stöd för barn som drabbats av cancer.
– Det ger en stor intäkt till Barncancerfondens lokala föreningar, ett jättebra stöd, säger Alexander Amprazis, projektledare.

 Hösten 2008 bestämde sig Alexander Amprazis tillsammans med ett par vänner för att hjälpa till att göra skillnad. Sedan tidigare hade han arrangerat ett event för Rosa Bandet och när idén om Spin of Hope kläcktes arbetade de ideellt för att sälja in konceptet.

Mycket har hänt sedan dess och i år går de mot ett rekordår. Totalt väntas 30 000 personer delta i vad som är ett av Sveriges största motionsevent. Målet med insamlingen är att bräcka förra årets sex miljoner kronor.
– Det är otroligt vad det har växt. Det finns ett väldigt fint engagemang kring projektet. Jämfört med för tio år sedan märker vi att det finns en större kännedom kring Spin of Hope, mycket tack vare att vi kunnat sprida det genom sociala medier, säger Alexander.

Idén går ut på att deltagarna cyklar på spinningcykel i tolv timmar, mellan klockan sju på morgonen och sju på kvällen, antingen individuellt eller som ett lag. Runt om i landet finns 132 deltagande anläggningar på över 100 orter.
– Första året vi arrangerade deltog 24 gym och en del av de som var med då är med än i dag. Det tycker vi är jättekul. Det har blivit ett varumärke som många känner till och vill bidra till, säger Alexander och fortsätter:
– Arrangörerna är väldigt stolta och för många har det blivit en lokal tradition. För oss är det viktigt att de kan göra ett bra event. Det är de som gör projektet medan vi bara ser till att pengarna kommer direkt till våra sex lokala föreningar som ger stöd till drabbade familjer.

Barncancerfondens föreningar ser i sin tur till att cancerdrabbade barn och deras familjer får det stöd som behövs.
– Det görs saker för att underlätta tiden på sjukhuset för hela familjen i form av aktiviteter och annat, säger Alexander.

Text: Johan Fransson
Foto: Barncancerfonden


Spin of Hope 2018

När: Lördagen den 17 mars, mellan klockan 07:00 och 19:00.
Var: Det går att cykla på något av de 132 deltagande gymmen runt om i landet.
Anmälan: Sker på www.spinofhope.se. Där söker du efter närmaste anläggning och betalar anmälningsavgiften som går direkt till Barncancerfondens lokala föreningar. Det är möjligt att anmäla sig fram till på lördag.