Enervits tält på evenemangsområdet under Cykleveckan 2024.
Enervits tält på evenemangsområdet under Cykleveckan 2024.
Sponsrad artikel

Orka mer cykling med Enervits sportnutrition

2024-06-12

Enervit är återigen på plats under Cykelveckan, både utanför och inne i Stadiumbutiken. Med sig har man ett stort sortiment av optimerad sportnutrition. Vi frågade Enervits Erik Ottosson om råd – när valet av sportnutrition kan vara avgörande för att orka mer runt Vättern.

–  Jag personligen har varit här med Enervit de senaste 4 åren. Att samlas i Motala tillsammans med alla som gillar cykling är fantastiskt, säger Erik Ottosson.

I hela 20 år har Vätternrundan och Enervit samarbetat. Genom åren har partnerskapet ständigt utvecklats – från sportdryck i depåerna till skräddarsydda Vätternrundanpaket.

– Kom hit innan loppet och fråga oss allt om sportnutrition. Då har man också möjlighet att få ett skräddarsytt paket. Alternativt att köra på Vätternrundanpaketet, som ger en optimal spridning av produkterna och medföljande instruktioner.

För de cyklister som redan vet vad de vill ha, finns såklart möjligheten att boka och hämta ut sitt paket hos Enervit på evenemangsområdet i Motala.

Vad väljer de flesta cyklisterna för sportnutrition?

– För cykel är det rätt brett vad man kan välja, eftersom man får med sig rätt mycket i fickorna. Så sportdryck är populärt, men även bars och gels. I synnerhet är liquid gel populärt, med koffein och 30 gram kolhydrater.

Vad mer ska man tänka på när man väljer sportnutrition för cykelloppet?

– Det viktigaste är såklart att man väljer det som fungerar bäst för sig själv, så man måste testa sig fram. Och ta hjälp av vår rådgivning.

Erik fortsätter:

– Vi har en ny produktlinje, C2:1, med ration 2:1 maltodextrin och fruktos som gör att man kan få i sig så mycket kolhydrater som möjligt på en och samma gång. Det ger möjlighet att ta upp ungefär 90 g kolhydrater i timmen.

Text: Ebba Envall
Foto: Vätternrundan

Livesändning från Vätterrundan 315 km 2024

Även i år kommer vi att sända live från Vätternrundan 315. Under de två sändningarna kommer ni få se och höra allt om folkfesten i Motala och runt sjön. Dessutom finns chans att vinna fina priser i vår etapptävling.

Livesändningen kan du följa här på Cykla.se och Vätternrundans Facebook.

Hålltider:
Sändning 1: Lördag 15/6, klockan 08.00–09.00
Sändning 2: Lördag 15/6, klockan 19.00–20.00

Aktiviteter i Motala fredag 14 juni

10:00 ”Ladan” öppnar. Svensk sommarmat, underhållning, karuseller och knallar (Stora Torget)
10:00-12:00 ”Testcykla vardagscyklar”, med Shimano (testområdet, intill kyrkan)
11:00- Preppa för semestern och dina vardagsäventyr. Tips från Svecia Travels, Mekonomen och Forsbergs (Vätterpromenaden & Stadsparken)
12:00- Meet and greet med Vättis (Scenen, Stadsparken)
12:30- Tips för dig som cyklar från Vätternrundans experter (Scenen, Stadsparken)
19:10-19:25 Startshow med bland annat MTB Freestyle Show (Starten)
19:30 Första start, Vätternrundan 315 km

Annat skoj på området: Låna en SUP och upplev Sjöstaden, barnområde med Move Motala och Fritidsbanken, Mabi mini-bilbana, cykeltestbana, stort matområde och food trucks med dryck, mat, ”Swedish fika”, snacks och glass i stora lass.

Se hela schemat för 14 juni

Aktiviteter i Motala lördag 15 juni

09:00 ”Ladan” öppnar. Svensk sommarmat, underhållning, karuseller och knallar (Stora Torget)
09:00-00:00 Carlsberg After Bike. Bandet ”Jonny med fler” spelar, allsång för alla (restaurang Sjöbris)
11:30-12:30 Popup-träning med Friskis & Svettis (Scenen, Stadsparken)
10:15-10:30 ”Vad krävs och varför cykla på 7:30 under ett motionslopp?” Om motivationen bakom en sådan satsning (Scenen, Stadsparken)
17:00 MTB Freestyle Show (Barnområdet, Stadsparken)
17:30-17:45 ”Nu har de tagit sig runt Vättern med handkraft”. Hör Karl Utterhall berätta om sin och gruppens upplevelse (Scenen, Stadsparken)

Annat skoj på området: Låna en SUP och upplev Sjöstaden, barnområde med Move Motala och Fritidsbanken, Mabi mini-bilbana, cykeltestbana, stort matområde och food trucks med dryck, mat, ”Swedish fika”, snacks och glass i stora lass.

Se hela schemat för 15 juni