Video

Närmare 7000 cykelälskare samlades – rulla Cykelveckans första helg igen

Närmare 7000 cykelälskare satte fart på Cykelveckan 2024! Nu trampar vi glatt vidare mot Vätternrundan 315 km med första start på fredagskväll. Det ser ut att bli fina förhållanden för över 16 000 anmälda cyklister.

– Tre summerande ord om första helgen; Blåsigt, roligt och alldeles alldeles underbart, säger Oskar Sundblad, vd Vätternrundan.

Som vanlig var första start  något speciellt.  Precis som att se se alla människor prestera utifrån sina förutsättningar under Tjejvättern, Halvvättern, Vätternrundan 100 km, MTB-Vättern och Minivättern.

– Jag blir varm inombords av att se alla samlas på ett och samma ställe. Våra lopp är verkligen för alla, allt från de som cyklar med cykelkorg till cyklister i lycra. Och alla där emellan. Det är inte på många ställen som man får uppleva just det, fortsätter Oskar.

Och du vet väl att vi livesänder Vätternrundan 315 km på lördag kl. 08-09 och 19-20? Här på Cykla.se och på Vätternrundans Facebook får du som tittar följa resan runt Vättern – och vi har självklart fina priser att dela ut. Låt folkfesten fortsätta sprida sig!

Till livesändningen.