Emma Johansson namnger nytt stipendium.
Artikel

Silver-Emma namnger nytt stipendium

2018-03-16

På Svenska Cykelmässan introducerades SilverEmmas Stipendium. Ett nytt cykelstipendium, som ska stimulera barn- och ungdomscykling. 
– Är det en sak jag brinner för så är det att dela med mig till den yngre generationen, säger förre OS-medaljören och ex-proffset Emma Johansson.

Hon lade av sin elitkarriär för ett drygt år sedan. Men Emma Johansson fortsätter att vara kvar inom cyklingen. På Svenska Cykelmässan finns hon på plats för att hålla föredrag och dessutom kommer hon att anordna Emmas cykelskola, där hon ska sprida cykelglädje till de minsta besökarna, tillsammans med Cykelfrämjandet. Just barn- och ungdomscykling är något som hon gärna engagerar sig i.
– Det spelar ingen roll om det handlar om en vilja om att vinna OS-guld eller bara att cykla till skolan. Huvudsaken är att vi får fler att cykla, säger Emma som dessutom är mitt upp i en egen graviditet för tillfället.

Nu introduceras även ett stipendium i Emmas namn, som ska bidra till en utveckling av bars och ungdomars aktiviteter inom cykelsporten. SilverEmmas Stipendium kommer att delas ut varje år i samband med Svenska Cykelmässan. Den första stipendiet delas ut när mässan arrangeras i Göteborg 2019 och då ligger prissumman på 20 000 kronor.
Förutom Emma ingår även Stefhan Klang, ordförande Svenska cykelförbundet, Joakim Stenberg, vd Cykelbranschen, samt Andreas Danielsson, Friluftsfrämjandet, i juryn.
– Det känns bra att vi har lite olika bakgrunder i juryn också, säger Emma Johansson.

Text och foto: Pierre Henriksson


Silveremmas stipendium

SilverEmmas stipendium skall bidra till utvecklingen av barns och ungdomars aktiviteter inom cykelsporten. Det ska motivera till cykling i allmänhet med betoning på såväl bredd och nöje som elit inom tävlingscykling i alla grenar. Bidraget går till en förening, klubb, projekt eller ledare i Sverige som har befintlig verksamhet där det kan dokumenteras att den bidrar till stipendiets syfte och inriktning.

Stipendiet utbetalas av Svenska Cykelmässan/BraMässor Sverige AB och tilldelas en utvald sökande/nominerad varje år. 2019 är stipendiet på 20 000 kronor. Observera att stipendiet alltid betalas till en klubb eller ideell organisation.

Ansökan görs via e-post till info@bramassor.se senast 31 december 2018.