Patrik Löwstedt, projektledare för Svenska Cykelmässan.
Artikel

Ny digital cykelmässa lanseras

2020-04-30

Coronapandemin tvingade Svenska Cykelmässan att skjuta fram årets evenemang.
    Som en liten kompensation lanserar arrangören den digitala ersättaren Vibe som äger rum den 7–11 maj.
    – Det ersätter inte den fysiska mässan, utan ska ses som ett komplement, säger projektledaren Patrik Löwstedt.

I mitten av mars bröt coronapandemin ut på allvar i Sverige, vilket innebar att årets cykelmässa i Stockholm inte kunde bli av.
    – Ända sedan dess har vi funderat på hur vi ska gå vidare. Vår huvudplan är att Svenska Cykelmässan 2020 ska genomföras och som det ser ut nu planerar vi för november. Men vi ville också göra något för såväl våra utställare som besökare nu i vår, säger Patrik Löwstedt.

Tankeverksamheten landade i idén om en digital mässa, som blir verklighet i maj, med namnet Vibe – Virtual Bike Exhibition.
    – Vi vill att det ska kännas lite som en bonus, där våra inbokade utställare får möjlighet att presentera erbjudanden på cyklar, tillbehör, resor … Ja, en mötesplats för allt som hör cykling till.

På sajten kommer dessutom ett antal av de scenföredrag som var planerade till den fysiska mässan att läggas upp. Likaså utdelningen av Silver-Emmas stipendium.
    – Vibe är ett jättebra initiativ att försöka hjälpa alla utställare som hade bespetsat sig på Cykelmässan i slutet av mars. Cykelsäsongen börjar på allvar nu och många vill uppdatera sig på nyheterna som finns därute. Så här finns alla möjligheter att hitta många bra erbjudanden, säger tidigare proffscyklisten Emma Johansson, som inte bara har gett namn åt stipendiet utan även är ambassadör för Svenska Cykelmässan.

Text: Pierre Henriksson

Vibe – Virtual Bike Exhibition

En digital mässa och mötesplats som är i gång mellan den 7 och 11 maj på www.vibeexpo.se. Vibe ska ses som ett komplement till Svenska Cykelmässan, där erbjudanden från utställare blandas med utlottningar, föredrag och stipendieutdelning.