Tre dagar cykel. Mellan den 15 och 17 mars arrangeras Cykelmässan i Göteborg.
Patrik Löwstedt, projektledare för Svenska Cykelmässan.
Artikel

Cykelmässan 2019 har öppnat!

2019-03-15

Nu har Cykelmässan 2019 slagit upp dörrarna. I år är mässan tillbaka i Göteborg och besökarna kan räkna med ett fullspäckat program med massor av cykelnyheter.
    – Oavsett var inom cykling ditt intresse ligger så vet jag att du kommer att hitta något som du gillar, säger Patrik Löwstedt, projektledare.

Det blir shower, aktiviteter och föreläsningar på scenen, stipendieutdelning och en himla massa cykel i Göteborg de närmaste dagarna. Under förmiddagen, den 15 mars, slog Cykelmässan 2019 upp portarna. Mässan pågår i tre dagar, fredag till söndag, och lockar cirka 100 utställare från hela cykelbranschen.
    – Utöver att besöka alla utställare och deras aktiviteter kan man se häftiga shower, titta på scenföredrag och testa cyklar i ett prova på-område. Det händer något för alla, säger Patrik Löwstedt.

Tanken med mässan är att det inte bara ska bli en ”vanlig utställning”. Målet är i stället inställt på en branschmanifestation där alla segment inom cykling går samman för att göra något bra.
    – När det handlar om en konsumentmässa där folk betalar för att komma in måste de känna att det är prisvärt. Det ska kännas vettigt för dig som besökare och vi som arrangör ska kunna bjuda på något. Det tycker jag att vi har fått till, säger Patrik.


Svenska Cykelmässan 2019

Mässan arrangeras av branschföreningen Cykelbranschen och samlar utställare, politiker, leverantörer och media inom cykling. Bland annat hålls Cykelriksdagen, en partiledardebatt om cykling, där riksdagspartierna får berätta vad de vill göra för att främja cykling i landet. Dessutom besöker långfärdscyklisten Fredrika Ek mässan för att berätta om sitt tre år långa äventyr på cykel.

Mässan arrangeras fredag, lördag, söndag, den 15–17 mars, på Svenska Mässan i Göteborg.
Mer information finns här.