Artikel

Radioprofilen laddar för Vätternrundan

2017-05-31

Hon tackade ja mitt i direktsändning. Först därefter gick det upp för Malin Stenbäck vad hon hade gett sig in på. Men nu ser ”Praktikant-Malin” fram emot Vätternrundan.
– Det ska bli jäkligt roligt, säger Mix Megapol-profilen.

Efter att hon hade skidat Vasaloppet i vintras var Malin Stenbäck egentligen färdig med allt vad långlopp hette. Men ett telefonsamtal från Vätternrundans marknadschef Ulrika Smith Svenstedt i direktsänd radio fick henne att tänka om.
– Jag kunde inte säga nej när Ulrika ringde upp. Sedan insåg jag vad jag hade sagt ja till. Men nu är jag peppad, det ska bli en jäkla utmaning, säger hon.

Vad hade du för koll på Vätternrundan sedan tidigare?
– Ingen vidare koll. Jag vet att det är vansinnigt långt och att folk får ont i baken. Och att jag har att vänta mig ”Lilla Alperna” efter Jönköping.

Någon särskild stor cykelerfarenhet sedan tidigare har hon inte heller.
– Jag har cyklat som vanliga människor, till affären och sådant. Men racer har jag aldrig testat tidigare. Så det har blivit en del fall under våren, när jag har glömt att fötterna sitter fast i pedalerna. Det sa jag till min mamma en gång och då sa hon att det inte förvånade henne, för jag har tydligen alltid varit dålig på att cykla. Så vi får se hur det kommer att gå, säger hon och skrattar.

Nu har hon dock fått upp tempot, och blivit biten av racercyklingen.
– Det går bättre och bättre och är jätteroligt. Och så är det är oerhört bekvämt att det går fort framåt. Men jag känner mig lite fånig när jag tar på mig blöjbyxorna och ankskorna, säger hon.

Cirka 50 mil hade det blivit fram till slutet av maj, vilket innebär ungefär tio mil i veckan från det att hon bestämde sig. En bra grund att stå på inför den stora utmaningen i juni.
– Den fysiska förmågan tvivlar jag inte på. Förhoppningsvis har jag inte tappat all form från träningen inför Vasaloppet i vintras. Utan det är själva cyklingen och psyket som kommer att avgöra. Men det enda som skulle få mig att inte trampa klart är om jag gör mig illa, säger hon.

Hon kommer att cykla tillsammans med pojkvännen Petter samt fyra Mix Megapol-lyssnare som har anmält sig till laget.
– Bland dem finns en, Ronny, som har gjort 30 Vätternrundor. Han kommer att ha koll på allt, det känns tryggt, säger Malin.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Privat


Malin ”Praktikant-Malin” Stenbäck

Ålder: 30.
Bor: Nacka utanför Stockholm.
Familj: Sambon Petter, mamma, pappa och storebror.
Yrke: Programledare på Mix Megapol, i morgonshowen ”Gry & Anders med vänner”
Intressen: Thaiboxning och blommor.
Aktuell: Cyklar sin första Vätternrunda 2017, för radiostationen Mix Megapol.


Mix Megapol livesänder från Motala under Vätternrundan

Mix Megapols Äntligen lördag med Tony Irving & Madeleine Kihlman sänder live från Motala i samband med Vätternrundan 2017. Mellan klockan 11 och 15 blir det intervjuer, tävlingar och dessutom följer de Praktikant-Malins kamp runt Vättern.