Blogg

Uppladdning pågår

Hemkommen från rockkalaset och veckan med stort V har inletts. Nu är det uppladdning i de 3 dagar,  7 timmar och 23 minuter som återstår tills jag står där på startlinjen. Uppladdning som igår började med ett besök hos min massageterapeut där mina muskler fick lite kärlek. Känns rätt okej i de flesta kroppsdelar men jag kommer att behöva ägna lite extra uppmärksamhet till utsidan av mina ben, där var det stramt. Fram med brödkaveln och formrollern och gno. Lite av Medevi ProSalus Sport prep olja och sen ska nog de tjurigaste muskelfibrerna blidkas. I övrigt så är det fortsatt fokus på bra, näringsrik kost, massa vätska och lika mycket sömn. Teran ska tvättas, väskor ska packas och väderrapporterna bevakas stenhårt!

Fick världsbästa väderleksprognosen skickad till mig, än så länge håller väl inte SMHI riktigt med men det kommer!

Fick världsbästa väderleksprognosen skickad till mig, än så länge håller väl inte SMHI riktigt med men det kommer!

Det börjar alltså närma sig och fjärilarna i magen börjar mer ta form av gråsparvar, på fredag lär det vara kungsörnar. Har 155 mil i de här benen, har utvecklats massor som cyklist och är mycket tryggare i sadeln. Jag har bättre koll på hur jag ska använda växlarna (alltså elektroniska växlar-  vilken fantastisk uppfinning!) och jag förstår mer om hur man cyklar både säkert, klokt och energisnålt. Men oj vad nervös jag ändå är. 300km är trots allt 300 km. Men visst ska det gå, så får det ta den tid det tar. I helgen gjorde mina ambassadörsvänner makalösa insatser på MTB-, tjej- och halvvättern.  Först i mål, tidsrekord, bragder! Snabba som vindar, starka som oxar. Tänker att min uppgift i den här kvatretten får vara att bidra med åsnans envishet.

Rockkalaset då, och min och ”Nybörjar-Annas” egna lilla halvvättern? Jo men det gick ju alldeles utmärkt. Solen lyste på oss och den kraftiga vinden var oftast i våra ryggar. Blev uppmötta några mil härifrån och fick draghjälp ner till Rödeby där det hade förberetts cykelfika de luxe på solig altan. Sedan lotsades vi ut via snirkliga vägar tills det var raka spåret ner till Norje.

Målet, Sveriges bästa rockkalas!

Målet, Sveriges bästa rockkalas!

Cykeldatorn laddade ur i Karlshamn, pulsklockan strax därefter, och jag inser att de där energikrävande träningskompisarna inte kommer att orka hänga med runt hela Vättern. 160 km blev det i vart fall, en fin uppladdning där ”Nybörjar-Anna” mer än fördubblade sin längst cyklade runda! Heja Anna!

.. och själva kalaset. Ja även om min festivalerfarenhet är tämligen begränsad så tror jag verkligen på att de som hävdar att detta är världens bästa. Idel glädje, härlig gemenskap och härliga människor i alla åldrar. Följ med ner till Norje en sväng, då ser du också att jag nu är VR ambassadör för resten av livet på något sätt. 😉

Nu final i Biggest looser där varenda en av dem är mina vinnare!

 


 

Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium, Thule och Oakley.

 

Från soffan till sadeln

//AMBASSADÖR VÄTTERNRUNDAN 2017//

Medelålders, medelmåttig motionär som äntligen har insett att varje enskild människa har förmåga att bli den man vill vara. Uppvuxen under midnattssol och i polarvintermörker, men lever sedan 23 år tillbaks i självvald exil i en småländsk Bullerby. Anser att en cykel är (nästan) allt en människa behöver för att bli lycklig. Med mitt ambassadörsskap vill jag visa på kamratskapen och värmen man möts i den här sporten. Och att man visst kan genomföra en Vätternrundan, även om man inte tror att man kan. Häng med mig på min resa.