Blogg

Nedräkningen för lopp nr 4 har på allvar börjat!

Nedräkningen har på allvar börjat…01:52 rullar jag ut ur Motala. Sitter hemma och inväntar gänget från Övik för att sen återigen rulla mot Motala. Vi tänkte ta en lugn lunch, hämta ut nummerlapparna och handla de sista i energiväg innan vi beger oss till huset vi hyrt för att vila och ladda.

Känner att jag kanske har varit för stilla den här veckan. Cyklade lätt i måndags 30 min (inne) för att bara trampa ur benen och ett lite hårdare 45min i tisdags. Skulle nog ha trampat lite i onsdags också, känner mig lite öm runt knäna och de brukar jag göra nära jag haft för lång vila. Försökte motverka det med Yoga och fomeroll igår. Men annars känns kroppen och knoppen i bra form.

Gick igenom cykeln en sista och extra gång igår och tur var väl det! Tvättade den häromdagen och då såg jag inte revan på sidan av däcket. Så det blev att fara till min lokala cykelhandlare och köra ett nytt däck.

20170615_160111

Ska inte jinxa vädret men det ser ut att bli en behaglig resa runt sjön, ja i alla fall vädermässigt. Eftersom det gick så bra i helgen och särskilt på halvvättern tror jag att jag kommer sista på tre depåstopp, Jönköping, Hjo och Hammarsundet. Tidigare år har jag stannat i alla depåer och tagit god tid på mig. Tror jag kan kapa rätt mycket tid bara på det sättet och iår kommer jag använda dikeskanterna till att lätta på trycket istället för att onödigt köande till de blå små husen i depåerna.

Så har jag packat allt nu då? Kom på i morse att jag helt glömt packa ner lysen och reflexer. Hade visserligen inte varit någon ko på isen då det finns att införskaffa på plats i Stadium tältet. Läse om en stackare i facebook grupen ”vi som älskar landsvägscykling” som åkt ifrån sitt framhjul. Oh de ska jag försöka undvika, alltid nojig. Hoppas det löste sig för dig!

Klädvalet tycker jag alltid är svårt när man ska cykla genom natten och förbi lunchtid. Jag kommer att köra: Underkropp: Bibs, och benvärmare utan flossad insida. Överkropp: underställs linne, cykeltröja, armvärmare och vind väst.

20170616_092826

Arm och benvärmarna är ju lätta att ta av sig och vindvästen tar sjukt liten plats. Vid den tiden har jag nog också knaprat i mig lite av energi förrådet så det får utan tvekan plats. Om inte finns ju möjlighet att droppa det i närmsta depå.

I sadelväskan ligger två slangar, verktyg, medicin, däckavtagare, en klick extra rumpsalva och våtservett. Tänker ha en liten ramväska också för lite extra godis att ta till när orken tryter.

Innan jag slår igen datorn för denna helg Vill önska ER alla en angenäm tur runt sjön, njut vyerna, människorna och din egen prestation. Och sen vill jag be er om att INTE ha den blinkande funktionen på, på era baklysen. Visst ni syns bättre men den är oroligt jobbigt för den som ligger bakom, inte mist för mig med Migrän eller för personer med epilepsi.

Mot mina fyrtal i Vätternlopp!

// Madde

FRILUFTSCYKLISTEN

Hej, jag heter Madelene Burgström och jag är lite tokig i det här med cykling, både landsväg och mtb.

Jobbar med HR- och ledarskaps frågor på Sveriges viktigaste företag. Jobbet tar en väldigt stor del av min tid men försöker balansera allt så att jag har tid och kraft att göra allt annat jag vill och tycker är viktigt i livet.

Familj, vänner, upplevelser och inte minst vila och återhämtning. Lever ett aktivt liv och gillar att prova och uppleva nya saker, gärna i skog och mark.

Jag hoppas jag kan inspirera någon att utmana sig själv och prova nya saker.

Jag behöver ha målgångar att passera för att se fram emot för att känna motivation i min träning. Vilka målgångar ska vara målet för året 2018? Vätternrundan Sub9 är helt klart det stora målet för året!