Artikel

Nu öppnar anmälan till Cykelveckan 2021

2020-07-01

Årets unika Cykelvecka överträffade förväntningarna. Men redan nu börjar förberedelserna inför nästa. Under onsdagen öppnar anmälan till Vätternrundan 2021.
    – Det är kul att cykla på hemmaplan, men som cykelintresserad tycker jag inte att man ska missa festen och den gemenskapen som uppstår under världens bästa cykellopp, säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell-Johansson.

Ett par veckor har gått sedan årets – minst sagt annorlunda – Cykelvecka ägde rum. För första gången någonsin var skådeplatsen inte bara Motala och Vätterbygden, utan i stället hela världen. Och med ett större antal deltagare än vad organisationen hade hoppats på. När de summerar statistiken visar det sig att hela 5 455 genomförde Min Vätternrundan.
    – Det var över förväntan och visar hur stort cykelintresset är. Det handlar om att vara kreativa och hitta sätt att lösa situationer, något våra deltagare har visat sig vara väldigt bra på. En positiv del är att omkring 25 procent av de som har registrerat sina lopp inte var anmälda från början, säger Gunilla Brynell-Johansson.
    – Trots pandemin mår cykelbranschen bra och det säljs mycket cyklar. Det är ett tecken på att många har fångats av att cykla. Vilket i sig inte är så konstigt, med tanke på att det är så fantastiskt roligt och har så många positiva parametrar.

När Vätternrundan nu öppnar anmälan till loppen 2021 hoppas Gunilla Brynell-Johansson att det stora intresset ska visa sig även där.
    – Det är många som har gett uttryck för att man har saknat årets evenemang. Näringslivet och människor runt omkring, men framför allt deltagare. Och det är ändå för deras skull vi gör det här – vad vi tycker är världens bästa cykellopp. Något vi jobbar oförtrutet på att 2021 års Cykelvecka också ska kännas som.

Har ni några nyheter att bjuda på till nästa år?
– Vi har två projektgrupper i gång som jobbar på att förbättra våra evenemang. Dels vill vi utveckla MTB:n, dels göra våra lopp ännu mer attraktiva och spektakulära. Vad det sedan innebär håller vi på ett tag till.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Petter Blomberg/Vätternrundan

Anmälan till Cykelveckan 2021

I dag, den 1 juli, öppnar anmälan till Cykelveckan 2021.

Från och med nu kan du intresseanmäla dig till Vätternrundan 315 km samt direktanmäla dig till MTB-Vättern 25/50 km, Tjejvättern 100 km, Vätternrundan 100 km och Halvvättern 150 km. Anmäler dig gör du som vanligt på Mina Sidor.

Intresseanmälan till nästa års Vätternrundan stänger den 16 november. Två dagar innan huvudanmälan öppnar, den 18 november klockan 19.00.

Fram till den 30 september har du även möjlighet till intresseanmälan för förbokade grupper.

Cykelveckan/Min Vätternrundan 2020

MIN VÄTTERNRUNDAN 315 KM

  • Antal: 3739 (män: 2 879, kvinnor: 860)
  • Representerade boendeländer: 26 (Belgien, Danmark, Estland, Filipinerna, Finland, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Georgien, Irland, Island, Lettland, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Ryssland, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, USA, Åland, Österrike)

MIN HALVVÄTTERN 150 KM

  • Antal: 776 (män: 415, kvinnor: 361)
  • Representerade boendeländer: 5 (Finland, Norge, Sverige, Tyskland, Åland).

MIN VÄTTERNRUNDAN 100 KM

  • Antal: 155 (män: 83, kvinnor: 72)
  • Representerade boendeländer: 5 (Danmark, Lettland, Norge, Sverige, Tyskland)

MIN TJEJVÄTTERN 100 KM

  • Antal: 579
  • Representerade boendeländer: 7 (Finland, Irland, Luxemburg, Norge, Sverige, Tyskland, Åland)

MIN MTB-VÄTTERN 25/50 KM

  • Antal: 206 (män: 150, kvinnor: 56)
  • Representerade boendeländer: 2 (Norge, Sverige)

Funny fact:
Den totala sträckan som cyklades motsvarar 34 varv runt jorden (1 375 825 km/40 000 km=34,4).