Artikel

Målkyss när Rolf var tillbaka efter 28 år

2017-06-17

Det var 28 år sen senast. I helgen var Rolf Lindgren tillbaka för att köra Vätternrundan. Nu dröjer det inte lika länge till nästa gång. 
– Jag är tillbaka nästa gång, och då kör vi båda två, säger han och pekar på frun Bodil.

Bodil Jönsson-Lindgren stod i mål och tog emot sin make när han passerade mållinjen. Och gav en välförtjänt målkyss, sedan Rolf klarat av de 30 milen runt Vättern. Men trots att han anmälde sig så sent som för två veckor sedan och körde på en en månad gammal cykel var han inte alltför utsliten.
– Det känns bra. Jag gillar att grisa länge, det är skönt. Att få vara i zonen och gräva i sig själv, som man inte gör i vanliga livet. Men det kändes fantastiskt skönt att gå i mål, säger Rolf som hyllar arrangemanget.
– Det är riktigt bra ordnat. Det är folk överallt runt hela banan som hjälper till. Det är galet, säger han.

Han körde sin första runda för 28 år sedan och hade egentligen bestämt sig för att det var både första och sista gången. Men här står han.
– Tanken var att aldrig göra det igen. Men jag hade tydligen förträngt det och gick på det igen, säger han och skrattar.
– Den här gången var det mycket bättre. Förra gången blev jag trött efter tio mil och insåg att jag hade 20 mil kvar – lika långt som det är mellan Stockholm och Dalarna. Nu delade jag upp det i stationer, säger han.

Till skillnad från senast är han nu taggad på att återuppleva det igen. Rolf lovar till Cykla att vara tillbaka även nästa år – och cykla tillsammans med frun Bodil.
– Jag cyklar i stort sett ingenting, men får börja nu. När man är här blir man sugen och det triggar i gång en, säger Bodil.

Text och foto: Pierre Henriksson