Lisa Nordén högst upp på pallen under tempoloppet på cykel-SM.
Artikel

Lisa Nordén försvarade SM-titeln i tempo

2018-06-21

Med över en minuts marginal rullade segrarinnan Lisa Nordén över mållinjen på tempoloppet i Torekov. Segern innebär att hon försvarar guldet från 2017 och har chans på dubbla titlar under SM-veckan.
– Jag fick till ett jättebra lopp, skönt att man kan träffa rätt när det gäller, säger hon.

 Fjolårets seger i tempoloppet på SM följdes upp med ännu ett guld för Lisa Nordén. Men spolar vi tillbaka tiden några månader var chanserna till seger långt bort.
– Jag opererade hälsenan i vintras och kunde inte ta i under tre månader. Jag fick inte belasta senan och låg verkligen back med träningen. Men det gick ju riktigt bra till slut, benen svarade bra.

Segermarginalen klockades i slutändan till en minut och 20 sekunder.
– Jag hade full respekt till de andra i startfältet. Många är riktiga cykelproffs och jag kände mig jagad längs hela vägen. Men jag fick till ett jättebra lopp, det är skönt att man kan träffa rätt när det gäller som mest.

I helgen väntar nästa SM-lopp för Lisa. Då är det linje som gäller, där hon inte har några speciella förväntningar på sig själv.
– Det blir ett speciellt lopp. Sammanlagt blir det över 2 000 höjdmeter med en rejäl stigning på varje varv. Jag har hört mig för att backen ska vara svinjobbig.
– Men det är bra att det är tufft. Jag tror att den som är starkast och har mest gnet i sig kommer att vinna, det blir nog inte så mycket taktik och heller ingen spurt. Jag ska satsa på att hänga i och hoppas att det inte körs på för mycket i början.

Vilka ska man hålla ögonen på inför linjeloppet?
– De rutinerade tjejerna blir starka. Sara Penton, Emilia Fahlin och Ida Erngren. De är alla tävlingscyklister och är duktiga i backarna. Jag håller dem som favoriter, säger Lisa.

Text: Johan Fransson
Foto: Niklas Wallner/Scf


Resultat SM i tempo

Damer:
1. Lisa Nordén
2. Emilia Fahlin
3. Frida Knutsson

Herrar:
1. Tobias Ludvigsson
2. Staffan Arvidsson McShane
3. Hannes Bergström