Räkna med höga hopp i slopestyle-SM.
Trialtävlingen har i år SM-status. På plats finns bland annat Joachim Nymann och Nadine Kåmark.
På ett kompakt Dunteberget samlas några av de allra mest extrema cykelgrenarna under lördagen.
Artikel

Arrangören redo för Vättern Bike Games

2018-09-14

I morgon, lördag den 15 september, är det dags igen. Vättern Bike Games är tillbaka och Dunteberget bjuder in till cykelfest.
– Vi har en kompakt arena där allt händer på samma plats, säger projektledare Oskar Höglund.

Förra årets Vättern Bike Games blev en stor succé. Det bjöds på cykelkonster av sällan skådade mått och en SM-vinnare i slopestyle korades. Nu är det dags igen. Och det är med höga förväntningar arrangören hälsar publik och deltagare välkomna till Dunteberget.
– Det kommer att bli grymt. I år har vi ännu bättre koll på vad som krävs för ett lyckat arrangemang. Vi har två SM-tävlingar bara 200 meter ifrån varandra, i slopestyle och trial, och vi kan utlova riktigt spektakulär cykling, säger Oskar Höglund.
– Det finns någonting för alla. Utöver SM-tävlingarna kompletterar vi med lagtävlingen Team Challenge för att få hit en större massa.

Förberedelserna inför helgen har pågått ett tag. Redan för en månad sedan satte organisationen i gång med bansträckningen för Team Challenge där lagen ska cykla så många varv de hinner under åtta timmar.
– Vi ligger väldigt bra i fas och det ser lovande ut. Det har gått bättre än förväntat och alla har arbetat på bra, säger Oskar och skickar med ett tips till publiken:
– De som kommer hit borde gå runt på hela området och se alla delar. Det händer saker överallt och finns alltid någonting spektakulärt att titta på.

Nytt för i år är att half pipe BMX har lagts till på programmet. Likaså Minivättern-MTB.
– De yngre får ett eget race på speedwaybanan. Och precis som förra året finns det ett prova på-område för trialintresserade och en pumptrack för barn och ungdomar.

Text: Johan Fransson
Foto: Emrik Jansson


Program Vättern Bike Games 2018

09:00:    Entrén öppnar. Skoj med Hoj och Team Challenge startar.
10:30:    Kval SM i slopestyle.
11:00:    SM i trial
13:00:    Minivättern-MTB
15:00:    Final SM i slopestyle
17:00:    Målgång Team Challenge, half pipe BMX startar