Artikel

Intensiv dag avslutades med tajt lopp

2017-10-06

Fredagens sista lopp är avslutat. I herrarnas A-klass i cyclocross cyklade David Eriksson, i ensamt majestät, in i målfållan.
– Det känns jättebra. Banan blev bara bättre och bättre med varven, säger han.

Som en del av CX-pokal-serien var fredagens schema på Vättern Bike Games tillägnad cyclocross. Sista grupp till start var herrarnas A-klass där det blev dubbelt Art-V Cykling Club på prispallen.
– Verkligen kul! Det känns jättebra. Jag gillar initiativet med Vättern Bike Games och banan blev bättre och bättre med varven, säger vinnaren David Eriksson kort efter målgång.

På prispallen fick han sällskap av stallkompisen Martin Eriksson som cyklade in som tvåa. Genom stora delar av loppet höll de ihop, men när David växlade upp släppte han aldrig luckan.

Roberto Vacchi, som agerat speaker under kvällen var imponerad av evenemanget.
– Fan vad kul det här har varit. Cyclocrossen blir med den här typen av bana ruggigt intensiv. Det blir bra och täta lopp. Det är en snabb bana vilket gör det svårt att rycka ifrån övriga fältet. Jag tror det skiljde en och en halv minut mellan första och sista man i sista loppet, säger han och fortsätter:
– Det var heller ingen tvekan för cyklisterna hur banan var utformad med allt kravallstaket runt hela banan. Roliga, utmanande partier över hela banan. Jag visste ju att arrangören skulle göra detta bra, det är en stark organisation och bra att de sträcker sig längre än ”bara” Vätternrundan. Det känns tråkigt att missa morgondagens slopestyle, den kommer blir något extra.

Roberto lämnar nu Motala och Dunteberget för att kommentera fotboll på Friends Arena. Han är övertygad om att Jocke Olsson, som tar över i speakerbåset, blir en fullgod ersättare.
– Där är jag inte orolig. Jocke är sylvass och brinner ju för det här, säger Roberto.

Text och foto: Johan Fransson