Intresseanmälan till Vätternrundan 300km och anmälan till övriga lopp år 2020 är öppen. Vem vill inte cykla i mål, hand i hand till publikens jubel?
Artikel

Högt tryck på anmälningarna – redan i juni

2019-06-27

Det hann knappt gå en vecka innan intresseanmälan nummer 3 000 nådde Vätternrundans kansli. Beslutet att öppna anmälan så snart som veckan efter årets Cykelvecka har visat sig vara en succé.

Vanligtvis får cyklisterna vänta ända till hösten för att kunna anmäla sig till Vätternrundan. Nytt inför år 2020 är att anmälan öppnade redan några dagar efter årets lopp. Och det har många tagit till sig.
– Vi har fått in strax under 4 000 anmälningar vilket är jättekul. Huvudanmälan till Vätternrundan 300km öppnar inte förrän den 23 oktober och jag tror att många, på ren rutin, väntar med sin anmälan en bit in på hösten. Så det här är riktigt bra siffror, säger Anna Tybring på Vätternrundans kundtjänst.

Anledningen till att anmälan öppnar tidigare i år är att Vätternrundan ser chansen att rida på den cykelvåg som drar över Sverige under sommartid.
– Det är nu det är säsong att cykla, inte i oktober. Dessutom har många av våra cyklister en härlig runda färskt i minnet och längtar redan nu till nästa år, säger Anna.
– Av de drygt närmare 4 000 personerna som har anmält sig är fler än 600 Vätterndebutanter, vilket är väldigt fina siffror.

Men det är inte bara till Vätternrundan 300km som anmälan har öppnat. Det går att boka upp sin startplats även till övriga lopp under nästa års Cykelvecka. Då firar Tjejvättern 30 år, vilket hoppas locka rekordmånga tjejer till Motala. Och vad gäller MTB-Vättern har Anna ett viktigt budskap att komma med.
– Planerar du att cykla i den snabbaste fartgruppen är det hög tid att skicka in anmälan till loppet. Här gäller först till kvarn, säger hon.
– Och om du är intresserad av en specifik starttid till våra övriga lopp, Tjejvättern, Halvvättern och Vätternrundan 100 km, bör du passa på att anmäla sig redan nu.

 Vilket är ditt bästa tips till cyklister som ska anmäla sig?
– Ska du cykla i grupp är det viktigt att samtliga personer du planerar att cykla med är anmälda i gruppen, säger Anna och lägger till ett extra råd:
– Sedan är det smart att göra så många starttidsval som möjligt. De allra flesta vill starta mellan klockan 03 och 06 på morgonen, och har du bara en tidsönskan finns risken att du får en helt annan om inte önskan faller in. Totalt kan du önska sex olika tider och jag tycker att du bör utnyttja allihop.

Text: Johan Fransson
Foto: Petter Blomberg/Vätternrundan


Anmälan Vätternrundans lopp år 2020


Redan den 17 juni öppnade intresseanmälan till Vätternrundan 300km (som stänger den 21 oktober) samt anmälan till övriga lopp under Cykelveckan. Huvudanmälan till Vätternrundan 300km öppnar den 23 oktober klockan 19.00. Förbokade grupper kan skicka in sin intresseanmälan fram till den 31 augusti.
Anmäl dig här!