Nu är de här, Vätternrundans officiella posters för år 2020.
I fjol tog Lottis Karlsson plats på mässområdet där hon visade dina posters för året.
Lottis beskriver: – Den är lite mer grafisk med en silhuett av cyklister längst ner mot en mörkblå bakgrund. Där syns också Motalabron.
– Den är mer lekfull och går i en helt annan stil. Där har jag ritat en cykel och massor av blommor och krusiduller, säger Lottis.
Artikel

Här är årets officiella Vätternrundan-posters

2020-05-08

Nu är de här – årets officiella Vätternrundan-posters. Återigen skapade av designern Lottis Karlsson, som tror att många vill minnas årets upplaga med hjälp av hennes skapelser.    

Det är ett unikt Vätternrundan-år. I stället för den stora folkfesten i Motala förflyttas loppen till cyklisternas hemmaplan, där deltagarna får hela Cykelveckan på sig att genomföra sina lopp. Däremot har Lottis Karlsson, precis som i fjol, skapat årets officiella Vätternrundan-posters.
   – Det kändes självklart med en fortsättning, även om situationen blir annorlunda i år. Jag fick jättefin respons och alla var positiva förra året. Tanken var att de skulle säljas på plats på mässområdet igen, men nu går det att köpa sitt exemplar på webben, säger Lottis.

I stället för en poster för respektive lopp har Lottis, tillsammans med Vätternrundan, valt att satsa på två olika motiv som täcker alla lopp.
   – Den ena är lite mer grafisk med en silhuett av cyklister längst ner mot en mörkblå bakgrund. Där syns också Motalabron. Den andra är mer lekfull och går i en helt annan stil. Där har jag ritat en cykel och massor av blommor och krusiduller, säger Lottis.
– Förhoppningsvis hittar cyklisterna en favorit av de två.

När beskedet om den inställda Cykelveckan kom började det spånas på om det gick att komplettera alla posters på något vis. Lösningen blev en stämpel med texten ”Together on our own”.
   – Det står för situationen som har uppstått, att cyklisterna får genomföra loppen på hemmaplan. Min känsla är att många kommer att köpa en poster eftersom det blir ett så speciellt år.
– Vi hade också frukostbrickor med Vätternrundan-motiv på gång. Men det får bli till nästa år i stället!

Text: Johan Fransson
Foto: Privat

Årets officiella Vätternrundan-posters

I år går det att köpa två olika motiv, som täcker alla loppen. Du hittar dem i Lottisson Designs webbshop.
Finns i storlekarna 30×40 cm och 13×18 cm.