Kristian cyklar med Team #imoveforcancer och söker kärleken i Bonde Söker Fru.
Artikel

Kristian cyklar för cancerforskningen – och söker kärleken

2024-05-08

Kristian från Vittinge ska cykla Vätternrundan. I år tillsammans med kompisarna för Team #imoveforcancer. Men senare i sommar hoppas Kristian att ändra på det – han är en av deltagarna i TV4:s ”Bonde söker fru”.
    – Man måste våga om man vill ha en förändring, säger Kristian förväntansfullt.

Kristian berättar om en växande längtan efter kärlek. Med en traumatisk händelse som ligger till grund för hans vilja att förändra.

– Jag har legat på sjukhus några gånger, och varit med om akutoperation för att kunna överleva. Jag hade halsfluss, halsböld och körtelfeber samtidigt… Livet är inte oändligt, säger Kristian i ”Bonde söker fru – casting 2024”.

När det kommer till att börja cykla inspirerades Kristian av sina syskon. Han märkte snabbt av fördelarna med att ”hålla i gång”, trots att ett aktivt jobb.

– 2018 cyklade jag Vätternrundan 315 km för första gången. Då kom jag underfund med att cykling är en trevlig träningsform om man kommer hem sent efter jobbet. Framför allt e-cykling, säger den 29-åriga köttbonden.

Därför cyklar Kristian med Team #imoveforcancer

2019 var senast Kristian startade under Cykelveckan. Saker har kommit emellan, men han har hållit i gång såväl cyklingen som kroppen.

– Med mitt yrke så är det dessutom extra roligt att cykla in på småvägar. För att se vad kollegorna gör på sina gårdar, säger Kristian.

Nytt för i år är att han ska cykla Vätternrundan 315 km tillsammans med ett team. Även denna gång med familjen som inspirationskälla.

– Min syster cyklade förra året med Team #imoveforcancer. Vi har drabbats av cancer i släkten och vänskapskretsen. Kan jag hjälpa till att bidra ser jag det som en bra grej, när jag ändå vill cykla, säger Kristian som själv ansökte om att cykla med Team #imoveforcancer.

Utmanar sig genom att stå i rampljuset

Tillsammans med teamet har Kristian nu åkt på träningsläger till Gotland. Med förhoppning om varmare väder.

Men det är som sagt inte bara vädret som Kristian nu vill ska bli varmare. I sommar hoppas han på att det ska slå gnistor under inspelningen av Bonde Söker Fru.

– Det ska bli kul och det bästa är om jag hittar någon jag vill leva med. Vi får se vad framtiden har att utvisa. Jag är medveten om att det ska kännas rätt från bägge håll.

– Det som skrämmer mig mest är nog att vara offentlig. Jag trivs mer med att hålla mig i bakgrunden, men inser mer och mer att så inte är fallet nu.

Så ska Kristians framtida partner vara

Kristian letar efter någon som gillar ett aktivt liv och är självständig. Samtidigt som man gärna får gilla djur och natur. När Kristian inte jobbar eller tränar, är han ofta ute och jagar med sin hund.

Drömmer du om att cykla Vätternrundan med en framtida partner?

– Det hade självklart varit kul och man kan sporra varandra.

– Cyklingen är självklart inget krav, men man ska ha en ömsesidig förståelse för varför man intresserar sig för något. Det tror jag är viktigt. Om intressena är gemensamma kan det bli lättare att förstå, avslutar Kristian.

Text: Ebba Envall
Foto: Privat

Är du singel?  Vem vet, kanske är det du och Kristian som kommer att cykla Vätternrundan ihop nästa år? Skicka in din ansökan här innan den 12 maj 2024.

”Bonde söker fru” 2024

Inspelningsperiod med Kristian: 2 – 7 juni & 26 juni – 5 juli

Årets deltagare: Köttbonden Kristian, 29, mjölkbonden Isak, 30, mjölkbonden Anders, 34, westernryttaren Göran, 69, och mjölkbonden Alma, 24.

#imoveforcancer

Rörelsen #imoveforcancer är ett initiativ startad 2020 av Martin Hörtin och Anders ”Järnmannen” Olsson där de vill belysa vikten av att främja rörelse för en god sak. De stödjer en fond per år, vilket uppmärksammas på teamets vänstra ärm.

Instagram: @imoveforcancer.
Facebook: facebook.com/imoveforcancer

”Köttbonden Kristian”

Ålder: 29 år.

Bor: Vittinge, en stor gård utanför Sala.

Husdjur: Hunden Dunder

Sportintressen: Cykling, Enduro, Sportskytte och terränglöpning.