Artikel

Halvvägs klar med Halvklassikern

2016-06-12

Ida Netterberg, från Uppsala, har bestämt sig för att göra sin allra första Halvklassiker.
Nu är hon klar till hälften.
– Jag var snabbare på Halvvasan än jag hade trott och snabbare här också. Så hittills har det gått över förväntan, summerar Ida.

Det är indirekt Idas sambo som ligger bakom beslutet att utföra det klassiska kraftpovet. Han har gjort flera helklassiker – och sporrat kärestan att ge sig i kast med den här utmaningen.
Och den har hon alltså antagit. Till att börja med i det halva formatet.
– Jag ville inte ge mig på hela direkt, säger hon.
Men kanhända det blir fallet på sikt. Debutåret i Klassiker-sammanhang kan jämföras med söndagens strålande juniväder. Än så länge rullar det på perfekt. Halvvasan gick bättre än hon hade trott och Halvvättern blev samma positiva erfarenhet.
– Jag klarade loppet på fem och en halv timme. På förhand hade jag räknat med att det skulle ta sex timmar, förklarar Ida och berättar om sina 15 mil i det östgötska landskapet:
– Vi åkte nästan hela banan i går med bil så jag hade ungefär koll på var backarna skulle dyka upp. Det gick väl bäst i början tycker jag. På slutet var det tufft.

Gav det mesrmak?
– Nej, haha. Inte just nu. Jag är alldeles för trött. Men kanske att jag hunnit ändra mig om du frågar om några dagar.
Vansbro halvsim (8 juli) står näst på tur för Ida. Så här i ”halvtid” känner hon sig optimistisk. Utmaningen som partnern gev henne ska säkert gå att uppfylla.
– Simningen känns lite som min starkaste gren. Jag har visserligen aldrig tävlat, men jag simmade en del som yngre. Det borde gå bra, förutspår Ida med tillförsikt.

Text och Foto: Per Gustafsson