Artikel

I dag släpps de återstående platserna till Vätternrundan 2018

2017-10-26

Det var högt tryck när Vätternrundan öppnade sin anmälan under onsdagskvällen. Men det finns platser kvar för de som vill köra världens största motionslopp nästa sommar.
– Vår ambition är att så många som möjligt får möjlighet att cykla vårt fantastiska lopp, säger Gunilla Brynell-Johansson, Vätternrundans vd.

Cyklingen fortsätter att vara het. Vilket inte minst märks vid anmälningen till Vätternrundan. I går klockan 19 öppnade anmälan till 2018 års lopp och redan en minut senare  var 80 procent av platserna bokade.
Till skillnad mot de senaste åren, då loppet har fyllts under anmälningsdagen, gick alla platser inte åt under onsdagen – utan det finns fortfarande möjlighet att cykla Vätternrundan 2018.  Men det är inget som oroar Gunilla Brynell-Johansson.
– Vårt mål är inte att ha ett fulltecknat lopp inom några minuter. Att anmälningsförfarandet inte är lika hetsigt kan dessutom innebära att fler av dem som anmäler sig också kommer till start, säger hon och fortsätter:
– Vi märker att människors beteende ändras, man väntar längre med att anmäla sig i dag. Det är något vi måste anpassa oss till.

Anmälan till de återstående platserna öppnar under torsdagsförmiddagen (klockan 10.00) på vatternrundan.se.

Det finns också platser kvar till de övriga loppen under Cykelveckan; Halvvättern 150 km, Tjejvättern 100 km samt MTB Vättern 25/50 km. I det senare har Vätternrundan utökat antal platser till nästa år.
– Vi vill ge fler chansen att cykla något av våra lopp. Därför har vi bland annat utökat MTB-Vättern från 600 till 2 000 startplatser på två år, säger Gunilla Brynell-Johansson.

Vätternrundan inför också ett nytt lopp inför det kommande året. Loppet, för både män och kvinnor, går över 100 kilometer och är historiskt. Det är nämligen första gången som Vätternrundan erbjuder ett lopp som är öppet även för elcyklar.
– Det är ett led i att sänka tröskeln och göra våra lopp mer tillgängliga för alla, säger Gunilla Brynell-Johansson.

Anmälan till 100-kilometersloppet öppnar den 15 januari.