Artikel

Cyklas Köp & Sälj – Ny marknadsplats för startplatser och boende

2018-03-22

I veckan öppnade Cyklas Köp & Sälj-marknad. Den nya marknadsplatsen för såväl startplatser som boende till cykellopp över hela Sverige.
    – Vi vet att intresset är stort och vill skapa ett nav för detta på Cykla.se. Vår vision är att få fler att cykla och vi vill att många cyklar loppen som finns runt om i landet, säger Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef på Vätternrundan.

Allt fler svenskar motionerar vilket gör att cykelloppen runt om i Sverige ofta snabbt blir fulla, samtidigt som det kan hända mycket från anmälningsdagen till det att loppet ska äga rum.
    Det gör att handeln av startplatser har blivit allt frekventare under de senaste åren, bland annat på Blocket, Tradera med mera.

Dessutom blir det allt vanligare att privatpersoner hyr ut sina boenden till deltagare under loppdagarna, och det finns inte någon naturlig koppling till lopp och boende i dag. Det är något som också har märkts av på Cykla.se:s Community, där aktiviteten i dessa forumtrådar har varit stor. Framför allt när Vätternrundans Cykelvecka börjar närma sig.

Detta har Vätternrundan tagit fasta på. Därför har man lanserat en ny renodlad marknadsplats för just startplatser och boende. Cyklas Köp & Sälj ersätter därmed det gamla forumet som fanns på sajten. Marknadsplatsen är just det, ett forum för köp och sälj, och kommer inte drivas av Cykla – utan av köparna och säljarna själva.
    – Vi har självklart sett ett ökat behov i samband med våra egna lopp. Men vi vet också att det handlas med startplatser och boenden även till andra lopp. Så därför kommer marknadsplatsen att vara öppen för alla cykellopp i Sverige, säger Ulrika Smith Svenstedt.


Så funkar Cyklas Köp & Sälj

På Cyklas Köp & Sälj kommer man att kunna sälja och köpa startplatser till olika cykellopp i Sverige samt hyra eller hyra ut boende i samband med loppen. Annonserna kan filtreras på såväl lopp som datum.

OBS! Tänk på att vara försiktig vid köp av startplats i andra hand. Näthandel kan medföra en risk, oavsett vilken sida du nyttjar.