Har du tänkt cykelsemestra runt Vättern? Nu lanserar Vätternrundan och Svecia Travels färdiga upplevelsepaket för att underlätta för alla som vill ta hojen i Vätternrundan-trakterna. Har du tänkt cykelsemestra runt Vättern? Nu lanserar Vätternrundan och Svecia Travels färdiga upplevelsepaket för att underlätta för alla som vill ta hojen i Vätternrundan-trakterna.
Linnea Nilsson, Ellen Eriksson, Lotta Karlsson och Anette Tilly på Svecia Travels som har tagit fram evenemangspaketen tillsammans med Vätternrundan. Linnea Nilsson, Ellen Eriksson, Lotta Karlsson och Anette Tilly på Svecia Travels som har tagit fram evenemangspaketen tillsammans med Vätternrundan.
Göta Hotell är ett boende som ingår i paketen. Det är ett över hundraårigt charmigt hotell som ligger längs Göta kanal. Göta Hotell är ett boende som ingår i paketen. Det är ett över hundraårigt charmigt hotell som ligger längs Göta kanal.
I ett av paketen får du utöver att uppleva det vackra landskapet runt sjön Boren även njuta av lyxigt spa. I ett av paketen får du utöver att uppleva det vackra landskapet runt sjön Boren även njuta av lyxigt spa.
I paketet Slätten & Vättern får du uppleva alltifrån den medeltida staden Vadstena till en femrättersmiddag på Ombergs turisthotell. I paketet Slätten & Vättern får du uppleva alltifrån den medeltida staden Vadstena till en femrättersmiddag på Ombergs turisthotell.
Artikel

Cykelsemestra runt Vättern – nu lanseras färdiga upplevelsepaket

2023-03-03

Har du blivit fascinerad av omgivningen när du har cyklat något lopp under Cykelveckan? Nu släpps nya, färdiga upplevelsepaket som ska underlätta cykelsemestern.
    – Vi vill få fler att upptäcka våra fantastiska omgivningar, säger Jessica Nilsson på Vätternrundan, som tillsammans med Svecia Travels ligger bakom paketen.

Landskapet runt Vättern är väldigt varierande. Från Ombergs toppar och vyerna utmed sjön ned mot Jönköping till den platta östgötaslätten och skogarna på den västra sidan.
    – Det finns så många olika sätt att vara med om fantastiska upplevelser från cykelsadeln. Oavsett om det handlar om att cykla ett av våra lopp eller åka på cykelsemester med familjen, säger Jessica Nilsson.

Till sin hjälp har de tagit rese- och bokningsbyrån Svecia Travels och tillsammans har de utformat sex olika paket. I dem ingår såväl cykling på leder och längs Göta kanal som god mat och besök på spa.
    – Tanken är att de ska passa många olika målgrupper, från äldre vuxna till kompisgänget som vill ha guldkant i vardagen – och så klart locka till mer cykling. Naturturismen är stor redan i dag och är ett lätt insteg för att upptäcka tjusningen med att cykla. Gillar man att hitta nya omgivningar är de runt Vättern verkligen värda att besöka. Både när det gäller historia, matutbud, loppisar och badplatser, säger Jessica Nilsson.

Intresset för cykelsemestrar har ökat

På Svecia Travels har man upplevt att intresset för cykelsemestrar har ökat de senaste åren. Inte minst i Vätternrundans trakter.
    – Det är många som får upp ögonen för allt vackert när de tillbringar mycket tid här under Cykelveckan. Det finns så mycket att upptäcka. Loppet gör att många får upp ögonen och skapar nyfikenhet för området, även om man kanske inte hinner semestra just då, säger Anette Tilly, på Svecia Travels.

Hon lyfter också fram konsten, kulturen och områdets historia.
    – Utöver det vackra landskapet finns det enormt mycket historia här. Det är ju faktiskt i våra trakter – Götaland och Svealand – som Sveriges ursprung finns, säger Anette.

Paketen – som är mellan två och sju dagar – lanseras redan nu i början av mars och kan bokas under hela sommarhalvåret.
    – Vi ser verkligen fram emot lanseringen och har redan fler paket på lut. Vi vill att så många som möjligt ska få chansen att få uppleva den fantastiska naturen häromkring, säger Anette.

Text: Pierre Henriksson


Läs mer och boka din upplevelse på vatternrundan.se/cykelpaket/

Paketen

 Boren runt med lyxigt besök på Högby Spa

Ett tredagarspaket, med en härlig cykeltur genom det vackra östgötska landskapet tillsammans med god mat, lyxigt spa och en tur längs Göta kanal.

Slätten och Vättern

Under fyra dagar får du uppleva det östgötska landskapet, Motala, den medeltida staden Vadstena och Omberg. Historia, natur och fantastisk mat i ett.

Boren runt på två dagar

Cykla runt Boren och längs Göta kanal, i en omgivning med mycket sevärd historia. Natten tillbringas i Motala där du också får njuta av stadslivets puls.

Vättern runt på sju dagar

Den här turen pågår under en vecka där du tar dig runt Sveriges näst största insjö, med stopp på klassiska turistmål som Gränna, Visingsö, Hjo, Karlsborg, Askersund och inte minst Vätternrundans huvudstad Motala. Här kan du välja om du vill göra den med bil eller cykel.

Cykla och kryssa i Vätternrundans huvudstad

Här får du det bästa av två världar. En dags cykeltur och en dags härlig båtresa på Göta kanal – med start och mål i Motala.

Götas lilla cykelpaket

En två dagars cykeltur där du själv väljer om du vill cykla längs Göta kanal eller på den östgötska landsbygden. Under tiden blir ni bortskämda av Göta Hotell, som bjuder på god mat och lokala upplevelsetips.