Artikel

City Bikes Stockholm siktar på ett nytt rekordår

2017-03-31

Lördagen den 1 april öppnar Sveriges största lånecykelsystem för säsongen.
Mycket talar för att 2017 blir ett nytt rekordår för City Bikes Stockholm.

Med över 1 400 stationer och cirka 1 500 cyklar i Stockholms stad, Sundbyberg, Solna och Lidingö är City Bikes Stockholm landets största lånecykelsystem. 2016 blev ett rekordår då systemets
45 000 användare stod för 600 000 cykellån. Det var en ökning med 25 procent jämfört med året innan.
Ola Klingenborg, vd på Clear Channel som driver City Bikes i samarbete med Stockholms stad, är övertygad om att fjolårsnoteringen kommer att bräckas under 2017.
– Den stora ökningen av cykellån vi såg under det elfte året med City Bikes känns helt fantastiskt. Glädjande nog visar också vår senaste undersökning att våra användare är väldigt nöjda och vill se en utbyggnad av systemet, säger han i ett pressmeddelande.

Enligt Klingenborg sparas det upp till 220 gram koldioxidekvivalenter jämfört med bilåkning för varje cyklad kilometer. Med andra ord är lånecykelsystemet ett bra val för miljön och hälsan – och även ett billigare alternativ.
– Att City Bikes växer är positivt för alla. Jag tror att lånecykelsystemets betydelse för en modern stad som Stockholm kommer att bli ännu större med ett ökat miljömedvetande i samhället, säger Ola Klingenborg.