Artikel

Annika vill sprida cykelenergi

2016-12-19

Under 2017 kommer Vätternrundan ha videobloggande ambassadörer som kommer att följas innan och under deras lopp. Över 80 intresserade skickade in ansökningar och i början av december avslöjades tre av ambassadörerna. En av dessa är Annika Stark, som 2017 kommer att cykla Tjejvättern tillsammans med CK SubXX.


Till vardags är hon personlig tränare. Nu vill Annika Stark sprida sina kunskaper genom att vara ambassadör för Tjejvättern under 2017.
– Mitt fokus kommer att vara träning och hälsa, och vilken glädje det innebär, säger hon.

Från spinning till landsväg. Från Vätternrundan till Tjejvättern. Och nu även ambassadör för den sistnämnda under 2017. En lycklig sådan.
– Jag blev jätteglad och överraskad när jag fick veta att jag blev utvald. Jag ville verkligen bli ambassadör. Jag drivs av att se hur bra jag kan bli och jag älskar att jobba hårt fysiskt, känna att allt fokuserat tränande ge utdelning, arbeta hårt för teamet och känna det som om jag har en V8 under huven. Jag hoppas att denna energi ska lysa igenom och smitta av sig till andra – att våga sätta tuffa mål och våga satsa, säger Annika Stark, som är medlem i CK SubXX.

Annika jobbar både som personlig tränare och deltidsbrandman. Men det är i egenskap av det förstnämnda som hon främst kommer att visa upp sig på den vlogg på Cykla.se som är en av delarna i ambassadörsskapet.
– Jag tycker det är kul att dela med mig av vad jag kan i form av träning och hälsa. Cykling är min favoritgren och då känns det ännu roligare att sprida den upplevelsen, säger hon och fortsätter.
– Jag hoppas kunna inspirera genom mina kunskaper och samtidigt vara detaljerad kring cykelteknik och siffror. Men också kunna vara personlig. Jag ser det som ett sätt att uppmuntra de som kanske ännu inte vågat ta sig in i cykelvärlden.

Hur kom cyklingen in i ditt liv?
– Först var jag spinninginstruktör på en träningsstudio. Sedan var vi ett gäng därifrån som bestämde oss för att göra Vätternrundan tillsammans, så jag skaffade en landsvägscykel och blev fast när jag insåg att det här var ju riktigt roligt.
– Det finns så mycket mer man upplever när man grottar ner sig i den här idrotten eller andra idrotter för den delen. Man hittar detaljerna och märker att man utvecklas på flera olika sätt. Sedan går det inte att komma ifrån gruppkänslan, att man är ett gäng som hjälps åt.

Under första halvan av 2017 kommer vi att kunna följa Annika och CK SubXX:s resa mot en snabb Tjejvättern-tid, så klart i samklang med gruppens ledord – säkert, snabbt och snyggt.
– Säkerheten går alltid först. Men det är kul att ha tydliga mål. Att bli ambassadör har gjort mig ännu mer målfokuserad och hängiven till min satsning, säger Annika.

Text: Pierre Henriksson
Foto: Privat


Annika Stark

Ålder: 38.
Bor: Funäsdalen.
Familj: Sambo Christian.
Yrke: Personlig tränare och deltidsbrandman.
Intressen: ”Förutom träning så gillar jag att skriva poesi, teckna och måla, och att vara ute i naturen.”


VÄTTERNRUNDANS AMBASSADÖRER

De utvalda ambassadörerna kommer under 2017 få driva var sin egen blogg på Cykla.se och som även kommer visas på vatternrundan.se/Facebook/YouTube och andra sociala medier som Vätternrundan besitter.

2017 års ambassadörer är:

Ambassadörsskapet inleds med en partnerträff/kickoff i Motala den 20:e januari nästa år och därefter kommer ambassadörernas vardag kunna följas på Cykla.se och vatternrundan.se.