Video

Följ Vätternrundan live – här är cyklisterna

Vätternrundans storsatsning på live-sändningar från banan fortsätter. Precis som under Tjej- och Halvvättern kommer du att kunna följa helgens Vätternrundan live på Cykla.se. Ett antal utvalda cyklister kommer att live-sända utifrån banan. Däribland stjärnor som Roberto Vacchi och Johan Olsson.

Här är de cyklister som kommer att följas under helgen:

Ellinor Falkebo Nygren (starttid: 04.16)

Ellinor har varit Vätternrundans ambassadör under 2017. Hon cyklade visserligen Vätternrundan i fjol, men har annars ingen jätteerfarenhet av cykling. Att hon sökte till att bli ambassadör berodde mest på att hon villa peppa sig själv till att träna.
Läs mer om Ellinor här och här hittar du hennes blogg.

Roberto Vacchi (startid: 05:40)

Roberto Vacchi är en av Sveriges största cykelprofiler. Han är själv före detta elitcyklist, men är kanske framför allt mest förknippad för sin tid som cykelkommentator på Eurosport. Senast i maj blev han utsedd till Sveriges bästa kommentator i Guldskölden. Trots detta är det först i år han gör sin debut i Vätternrundan.
Läs en längre intervju med Roberto här.

I Robertos grupp kommer även fotografen Bingo Rimér att vara med. Bingo som cyklade Vätternrundan även förra året, men som i Studio Cykla berättade att han inte har suttit på en racer sedan dess – fram tills nu. Däremot är han flitig deltagare i många motionslopp i olika sporter.

Johan Olsson (starttid: 12:32)

Med ett flertal OS- och VM-guld är Johan Olsson en av Sveriges mest meriterade skidstjärnor genom tiderna. I våras kom beskedet att han slutar som elitskidåkare och att hans nästa projekt var att ta sig an En Svensk Klassiker. Vätternrundan är den första utmaningen på den resan.
Läs en längre intervju med Johan här.

Skoda Cycling Team (starttid: 13.12)

Sedan 2014 har Skoda Sverige varje år rekryterat 15 cyklister och givit dem rätt förutsättningar för att känna sig som proffs – och för att cykla Vätternrundans 30 mil på under åtta timmar.
Laget består av totalt 30 personer varav 15 platser varje år fylls av nya cyklister som ansöker om en plats i laget. Resterande 15 platser fylls av handplockade proffscyklister som tillsammans sporrar och hjälper sina lagkamrater. Bland årets proffs märks bland andra Calle Friberg, Fredrik Kessiakoff och triathleten Lisa Nordén.
Läs mer om Skoda Cycling Team här.