Blogg

Vo2max med Aktivitus (stakning!)

Hej i stugan!
Flera andra personer här på cykla är sådana dära MTB-mänskor. Visst ser det härligt ut! Jag har aldrig provat, men när det är blött, isigt, grusigt och geggigt ute… Visst blir man sugen?
I brist på bra cykelmöjligheter blir det en del förberedelser för Vasaloppet. Här om dagen var jag på en uppstart inför just Vasaloppet på Stadium. Där fick jag chansen att med hjälp av Aktivitus köra ett VO2max-test i stakmaskin. Harregud – att komma från en cykel- och löpsäsong för att ställa sig och staka under sådana förhållanden.
Hur som! Jag kom in till Stadium och möttes där upp av ingen mindre än Stadium-Moa, som var vår kontaktperson hos Stadium i våras när vi vloggade. Kul! Fick sen träffa en kille vid namn David från Aktivitus som höll på att ställa i ordning allt inför testerna. Vi var väl en fyra personer, sisådär, som fick möjlighet att köra tester under kvällen. Det var slangar, sladdar, mätare, datorer… och massa annan teknik som en oteknisk person likt mig själv inte förstår sig på. David var inte bara duktig på det här med träning, han var också lite av en MacGyver. Det fattades vissa spännband. Ingen fara för David, han svängde ihop egna!
Jag hade aldrig provat något liknande innan men David slängde på mig ett pulsband och en sån där härlig mask (så man ser ut som Bane i Batman).
aktivitus
Sen gick han igenom lite hur testet skulle gå till medan jag värmde upp. Efter sisådär 5-6 minuter drog vi igång. Ökning med 30 watt per minut…
Kroppen tog tyvärr slut innan pulsen, men jisses vad kul det var! Har fått riktigt sug på att till våren bege mig till huvudstaden och ett besök på Aktivitus och göra ordentliga tester på cykeln. Det hade varit något. Vem vet – kanske har man varit så snäll så tomten kommer med paket?
Tobbe

Träningsvardag

Tjena! Tobias Lindgren var namnet. Bor i Uppsala där jag arbetar på universitetet som lärare på juristprogrammet. Gillar utmaningar i "lagom nivå", vilket ofta innebär "genomförande"-nivå. Cyklade min första Vätternrunda 2016 som ett led i min klassiker och fick genom uppladdningen och träningen inför loppet på riktigt upp ögonen för cykling. Är också ett fan av löpning - vilket jag aldrig trodde jag skulle höra mig själv säga.

På den här bloggen skriver jag mestadels om träning i allmänhet och cykling i synnerhet. Ibland leker jag snille och sitter och spekulerar om något i största allmänhet.

Kul att ni tittade förbi:)