Blogg

Nu är det nästan dags

Våren har gått rasande fort och nu är det bara dagar kvar till cykelveckan i Motala drar igång. Jag passade på att titta in på Vätternrundans kansli i Motala för att kolla läget. Tog ett snack med marknadsgänget i form av Ulrika och Andreas. Det verkar ha bra koll på läget och ligger helt i fas inför samtliga lopp. Tog några ord med Sven som är arrangemangschef också, det var samma sak där, i fas och full koll på läget. Det känns ju bra att höra då dessa har bråda dagar just nu. Det brukar vara grymma arrangemang och lär så även bli i år.

Jag har som sista uppladdning inför cykelveckan kör två st Mtb tävlingar. Mjölbybiken i lördags. Det regnade en del så banan var ganska blöt. Det var rejält halt på en del stenar och rötter. Förhoppningen var givetvis att göra ett bra lopp, men benen fugerade inte alls. Var hyggligt med första varven men tappade huvudet på slutet då det inte gick i närheten av vad jag hoppats på. Lite uppgiven efteråt faktiskt då det inte riktigt vill ”lossna”.

Lerigt på Mjölbybiken.

Lerigt på Mjölbybiken.

I söndags var det dags för helgens andra tävling. Vallonloppet i Finspång, och dit åkte vi hela familjen då även ungarna skulle tävla. Siri var först ut och kämpade som vanligt väl. Kalle startade strax därpå och gjorde ett bra lopp.

Siri kämpar på.

Siri kämpar på.

Och Kalle också.

Och Kalle också.

Jag var sist startande i familjen och hade ingen större förhoppningar efter bottennappet i Mjölby dagen innan. Starten gick och det kändes faktiskt riktigt skapligt. Fick ett missöde på slutet av första varvet och tappade en del men lyckades efter det köra upp mig en del. Kom i mål och var ändå ganska nöjd med dagen. Bra för självförtroendet att känna att det finns lite fart i kroppen även om det måste bli ännu bättre.

Cykeltävlingar är alltid roligare då hela familjen är med. Frun bakom kameran.

Cykeltävlingar är alltid roligare då hela familjen är med. Frun bakom kameran.

Hade hygglig fart för första gången på länge. Bra för självförtroendet!

Hade hygglig fart för första gången på länge. Bra för självförtroendet!

För min del blir det MTB-Vättern på fredag, min första vilket ska bli riktigt roligt. På söndag kör jag Halvvättern, då kommer jag vara utrustad med kamera som kommer livesända. Så ni som inte själva kör, passa på att följa med på min tur.

 

 


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium, Thule och Oakley.

 

Elitmotionärens vardag

//AMBASSADÖR HALVVÄTTERN (med flera) 2017// Pappan, maken, Motalasonen ... och elitmotionären, som återupptog cyklingen för ett par år sedan efter ett tioårigt uppehåll. Ska i sommar cykla tre lopp under cykelveckan – som minst. Det kan bli MTB-Vättern också. Tävlingscyklade fram till 20-årsåldern, men tog mig upp på cykeln igen som rehabträning efter en ryggoperation. Då fastnade jag åter för både träningsformen och sporten. Som ambassadör ska jag dels ge mina tips på hur man kan förbereda sig inför Vätternrundan, dels se hur man kan få ihop sin träning med vardagslivet.