Blogg

Modell för en dag + Vättern Bike Games

I helgen har Sweden Bike Expo pågått i svenska mässans lokaler i Älvsjö. Vätternrundan har har varit på plats med en monter. På lördagen kl 12.00 skulle just Vätternrundan presentera en nyhet på scenen. Spekulationerna var i full gång sedan förra helgen då en teaser släpptes på en populär cykelsida.

Evgenia Bodyart har påbörjat "cykeltröjan" i Vätternrundans monter

Evgenia Bodyart har påbörjat ”cykeltröjan” i Vätternrundans monter

Modell för en dag

Inför lanseringen av Vättern Bike Games fick jag frågan om jag ville bli kroppsmålad i Vätternrundans monter på lördagen när det nya evenemanget skulle presenteras. Självklart ville jag det, lät ju hur coolt som helst. Evgenia som konstnären heter har varit 3a på VM i kroppsmålning så man förstod ju att hon är vass. Men visste ändå inte riktigt vad man kunde vänta sig.

Cyklisten hon målade på magen tog lååång tid att måla.

Cyklisten hon målade på magen tog lååång tid att göra.

Kl 11.00 körde hon igång med målandet. Timmarna gick och ”tröjan” växte fram. Det väckte ganska stor uppmärksamhet och många besökare stannade och tittade en stund. Det värsta var inte att det tog lång tid, utan att det vart galet kallt att sitta i bara cykelbyxor hela dagen. Frös som en hund trots en liten värme fläkt. Kl 15.00 var Evgenia klar, det tog alltså 4h att måla tröjan.

Så här vart "aero-tröjan"

Så här vart ”aero-tröjan”

Och så här vart ryggen. Kommer göra ont att nåla dit nummerlappen :-)

Och så här vart ryggen. Kommer göra ont att nåla dit nummerlappen 🙂

Gick ett varv på mässan och även om det låter osannolikt så var det flera stycken som trodde att det var en riktig tröja…. Det var en kul upplevelse och fick även bra respons vilket var syftet.

Vättern Bike Games

Ja nu är det officiellt att Vätternrundan kommer med ett helt nytt arrangemang i höst, Vättern Bike Games. Jag tror att det kommer bli hur bra som helst. Att Vätternrundan arrangerar detta är ju jättebra för cykelsporten, att dessutom samla så många olika typer av cykling under en och samma helg kommer nog uppskattas av många. Cyclocross säsogen är ju vid tidpunkten i sin linda och XC säsongen börjar ta slut. Trial och Slopestyle kommer imponera på många, de som sysslar med detta på hög nivå är ofattbart duktiga (läs galna 🙂 ) Lagtävlingen kommer nog bli riktigt populär är min gissning. Att köra i lag med vänner eller kollegor kan ju bli hur kul som helst. Läs mer om arrangemanget här.

Tränade också

Eftersom att det var mässa för hela slanten igår så vart det ingen träning. Har faktiskt varit lite krasslig i veckan och tagit det ganska lungt. Idag kände jag mig dock frisk så det fick bli en liten tur. Vart faktisk premiär på min Crescent Ultima, den kändes riktigt bra så det känns skönt. Körde några varv på den lokala favoritbanan nu när det börjat torka upp i skogen. Lite ringrostig var man allt över stock och sten men det blir förhoppningsvis bättre snart. För den som är intresserad lägger jag upp min träning ute på Strava, kommer även lägga upp en del på Instagram framöver. Bara söka på mitt namn.  Våren är ju här nu, mer om det i nästa blogginlägg.

Ultiman och favoritbanan i Fålehagen

Ultiman och favoritbanan i Fålehagen

——————————————————–
Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium och Thule.

Elitmotionärens vardag

//AMBASSADÖR HALVVÄTTERN (med flera) 2017// Pappan, maken, Motalasonen ... och elitmotionären, som återupptog cyklingen för ett par år sedan efter ett tioårigt uppehåll. Ska i sommar cykla tre lopp under cykelveckan – som minst. Det kan bli MTB-Vättern också. Tävlingscyklade fram till 20-årsåldern, men tog mig upp på cykeln igen som rehabträning efter en ryggoperation. Då fastnade jag åter för både träningsformen och sporten. Som ambassadör ska jag dels ge mina tips på hur man kan förbereda sig inför Vätternrundan, dels se hur man kan få ihop sin träning med vardagslivet.