Blogg

Det drar ihop sig

Nu är det mindre än två veckor kvar till första helgen i Cykelveckan. Nu är det för sent att göra några underverk om man slarvat med träningen. Men det är väl ingen som gjort?
Så här ett par veckor innan loppet kan man med fördel köra lite hårdare än normalt kommande vecka. För att sedan veckan innan loppet ta det lite lugnare än man brukar. Man ska nog inte ge sig på att testa massa nya saker utan kör ungefär som vanligt fast lite mer. T.ex kan man lägga in ett extra intervallpass med lite kortare intervaller och något extra långpass. Det brukar kunna höja formen en del om man tränar ner sig för att sedan ta det lite lugnare inför loppet.

Motala, om mindre än 2 veckor har du genomför ett el flera lopp.

Motala, om mindre än 2 veckor har du genomfört ett eller flera lopp.

Beroende på vad man äter och dricker under loppen är det alltid bra att testa samma upplägg på träning som man tänker ha under själva loppet. Kan man undvika problem med magen är det bra. Alla är olika och det som funkar för den ena gör det inte för den andra. Alltid bra att ha en plan för intaget också, annars är det lätt att man glömmer bort att äta och dricka i början när man är pigg och det rullar lätt. T.ex att man ska dricka minst 5dl och äta en energibar i timman, gel är bra att ha med några stycken också.

Det finns mycket bra energiprodukter. Hitta det som passar just dig.

Det finns mycket bra energiprodukter. Hitta det som passar just dig.

I går, lördag alltså så var det Halvvättern för funktionärer. Jag passade givetvis på att få ett litet genrep inför det riktiga loppet. Jag körde med Motala Aif Ck:s Sub8 grupp så det vart ett bra träningspass. Passade på att filma lite i början när samarbetet fortfarande var bra. Första passet på racern sedan vi var på Mallorca så det kändes lite ringrostigt. Får nog bli ett par pass på racern innan halvvättern och stora rundan. Farten på MTBn har blivit lite bättre sista veckan vilket känns skönt. Alltid jobbigt när det inte lossnar och bara går tungt hela tiden. Bara hoppas det håller i sig.

Många glada cyklister som deltog i Halvvättern för funktionärer. I strålande solsken dessutom.

Många glada cyklister som deltog i Halvvättern för funktionärer. I strålande solsken dessutom.


Partners som bidrar med information, produkter och annan hjälp till Vätternrundans ambassadörer är Aktivitus, Bianchi, Craft, Crescent, Enervit, Peppster, Shimano, Stadium, Thule och Oakley.

 

Elitmotionärens vardag

//AMBASSADÖR HALVVÄTTERN (med flera) 2017// Pappan, maken, Motalasonen ... och elitmotionären, som återupptog cyklingen för ett par år sedan efter ett tioårigt uppehåll. Ska i sommar cykla tre lopp under cykelveckan – som minst. Det kan bli MTB-Vättern också. Tävlingscyklade fram till 20-årsåldern, men tog mig upp på cykeln igen som rehabträning efter en ryggoperation. Då fastnade jag åter för både träningsformen och sporten. Som ambassadör ska jag dels ge mina tips på hur man kan förbereda sig inför Vätternrundan, dels se hur man kan få ihop sin träning med vardagslivet.